U bent hier

zoekresultaten

6-12-2014

Wilde katten geboren in Nederland

Relevantie : 1

Voor het eerst sinds eeuwen zijn er in Nederland wilde katten in de vrije natuur geboren. ARK Natuurontwikkeling doet onderzoek naar de terugkeer van dit zeer zeldzame dier.

LEES VERDER
14-12-2014

Waterspreeuwen in de Geul

Relevantie : 1

Waterspreeuwen zijn zeldzaam in Nederland. Al sinds de zomer zwerven er twee langs de Geul in het zuiden van Limburg. Net over de grens leven er meer en broeden ze jaarlijks.

LEES VERDER
14-12-2014

Wouter Helmer legt directietaken neer

Relevantie : 1

Per 1 januari 2015 zal er een verandering optreden in de directie van ARK Natuurontwikkeling. Vanaf die datum zal Wouter Helmer zijn managementtaken neerleggen om meer tijd beschikbaar te hebben voor innovatieve projecten en voor Europese natuurontwikkeling.

LEES VERDER
18-12-2014

Europese steur in Diergaarde Blijdorp

Relevantie : 1

Zo’n 30 scholieren uit Rotterdam Charlois hielpen op 18 december mee om een Europese steur in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp te onthullen, samen met de directeur van Blijdorp, Marc Damen, en Allard Stapel, hoofd externe betrekkingen van het WNF.

LEES VERDER
19-12-2014

grazers en hoogwater langs de Grensmaas

Relevantie : 1

Door de vele regenval de afgelopen dagen, is het water in de Grensmaas fors gestegen.

LEES VERDER
23-12-2014

Expeditie Loevestein bij TV BuitenGewoon

Relevantie : 1

Slot Loevestein, de Hollandse Waterlinie en het Munnikenland staan centraal in een speciale aflevering van het natuurprogramma BuitenGewoon die TV Gelderland op 1 januari uitzendt. In dit gebied tussen Maas en Waal wordt historie geschreven.

LEES VERDER
23-12-2014

BLOG: Benedenrivieren-gebied

Relevantie : 1

Wij zijn 5 derdejaars Bos- en Natuurbeheer studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Via Delta Talent werken we aan een opdracht genaamd 'Het Benedenrivierenproject'.

LEES VERDER
28-12-2014

Steeds meer wilde katten in Limburg

Relevantie : 1

In het Vijlenerbos bij Vaals is een vierde Europese wilde kat voorzien van een halsbandzender. Dit is het eerste vrouwtje dat gevangen werd. Langzaam maar zeker wordt meer bekend over de aantallen wilde katten in Zuid-Limburg.

LEES VERDER