U bent hier

zoekresultaten

4-01-2014

Koniks naar België

Relevantie : 1

Eind december is een kudde van 7 konikpaarden vanuit natuurgebied De Rug bij Roosteren de Maas overgestoken naar België. Op een trailer wel te verstaan.

LEES VERDER
6-01-2014

Bever ontdekt Beuningense Uiterwaarden

Relevantie : 1

Er leven weer bevers in de Beuningse Uiterwaarden. Een mooie aanwinst voor dit toch al rijke natuurgebied langs de Waal. In een klein deel van de Beuningse Uiterwaarden werkt ARK Natuurontwikkeling aan de ontwikkeling van Klimaatbuffer Beuningen.

LEES VERDER
7-01-2014

Edelhert keert terug

Relevantie : 1

In de vorige eeuw werd het edelhert uitgeroeid in de Bulgaarse Rhodopen. Vorige winter bracht New Thracian Gold de eerste edelherten terug in dit ruige gebied. In de afgelopen weken werden daar nog eens 12 herten aan toegevoegd.

LEES VERDER
7-01-2014

Cursus 'Roofdiersporen'

Relevantie : 1

Om zoveel mogelijk waardevolle waarnemingen van bijzondere roofdieren te registreren, organiseert ARK Natuurontwikkeling een cursus 'Roofdiersporen'.

LEES VERDER
8-01-2014

Wel wilde kat, geen lynx

Relevantie : 1

In de grensregio in Zuid-Limburg en de Voerstreek werd afgelopen winter, in opdracht van ARK Natuurontwikkeling, op 248 plaatsen met cameravallen naar boommarters, lynx en wilde katten gezocht.

LEES VERDER
15-01-2014

Nieuwe tentoonstelling Bulgaarse Rhodopen

Relevantie : 1

Het bezoekerscentrum in het Bulgaarse Madzharovo, Nature Information and Conservation Center Eastern Rhodopes (NICCER), heeft een nieuwe inrichting gekregen met financiële steun van het New Thracian Gold project.

LEES VERDER
20-01-2014

Overdracht buitenlessen

Relevantie : 1

Ook komend schooljaar kunnen kinderen weer van alles ontdekken en beleven tijdens de buitenlessen in het Oostvaardersbos. De taak van ARK Natuurontwikkeling zit er daar op, maar enthousiaste vrijwilligers zullen met ondersteuning van Staatsbosbeheer het project voortzetten.

LEES VERDER
22-01-2014

Vennen verschijnen waar populieren verdwijnen

Relevantie : 1

Natuurgebied de Loozerheide in het Kempen~Broek wordt groter en natter dankzij alweer een grondruil, deze keer met een agrariër en met het ministerie van Defensie. Met geld van de provincie Limburg kan ARK Natuurontwikkeling samen met Natuurmonumenten een groots nat natuurgebied ontwikkelen.

LEES VERDER
23-01-2014

Nieuwe Natuur

Relevantie : 1

Het Drielandenpark in Zuid-Limburg heeft er weer nieuwe natuur bij. Grenzend aan bestaande natuurgebieden heeft ARK Natuurontwikkeling 20 hectare landbouwgrond omgevormd naar natuur. Schotse hooglanders begrazen het gebied zodat er ruimte ontstaat voor natuurlijke bosranden en struiken.

LEES VERDER
24-01-2014

Otter terug in Gelderse Poort

Relevantie : 1

Na meer dan 50 jaar afwezigheid is de otter terug in de Gelderse Poort. Vorige week werden bij toeval ottersporen ontdekt in het grensgebied van de Ooijpolder en de Duitse Duffelt. Dat was aanleiding voor Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort om een cameraval te plaatsen.

LEES VERDER

Pagina's