U bent hier

zoekresultaten

18-04-2014

Otter

In Gelderland en Limburg wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de otter langs de rivieren. Dit in navolging van Overijssel en Friesland. In de afgelopen decennia is de waterkwaliteit van beken en rivieren immers fors verbeterd en is natuur in uiterwaarden en beekdalen hersteld.

LEES VERDER
22-04-2014

Eland

Elanden kwamen in Nederland tot in de 11e eeuw voor. Dit blijkt uit historische vondsten, maar ook uit oude documenten. Ook gebieden in Nederland lijken weer geschikt voor de eland. ARK deed onderzoek naar terugkeer van de eland in de Biesbosch.

LEES VERDER
23-04-2014

Lynx

De lynx is een groot roofdier dat in de natuur een belangrijke rol vervult. Daarom volgt ARK de verspreiding van lynxen bij onze buren nauwgezet. Lynxen leven dichtbij de grens van Zuid-Limburg, in de Eifel en de Ardennen. De aantallen lynxen daar zijn echter nog laag.

LEES VERDER
17-06-2015

Nieuwe Struinkaart

Het wonderschone Zuid-Limburgse heuvellandschap op een aangename manier ontdekken. Dat kan nu met de nieuwste versie van de struinkaart voor Zuid-Limburg die door ARK Natuurontwikkeling is uitgegeven.

LEES VERDER
16-04-2014

Koedood Struintocht

Op 21 april 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap de eerste van een reeks struintochten langs het riviertje de Koedood, aan de rand van Portland in Rhoon. In april 2012 is hier een kudde Schotse Hooglanders uitgezet.

LEES VERDER
11-04-2014

Kindermiddag

Zin in een bijzondere kindermiddag op 23 april in de heuvels bij Wolfhaag? Geef je op en ontdek de verrassingen van het Limburgse heuvelland.

LEES VERDER
11-04-2014

Excursie Stramprooierbroek

Ga mee op excursie door het Stramprooierbroek. Op maandag 21 april 2014 wandelt beheerder Denis Frissen met belangstellenden dwars door het moeras van het Stramprooierbroek. Het Stramprooierbroek is een kletsnat bos en groot moerasgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland.

LEES VERDER
11-04-2014

Koniks Borgharen

Vrijdag 11 april introduceren Staatsbosbeheer en FREE Nature in samenwerking met ARK een kleine groep konikpaarden op de Maasoever tussen Itteren en Borgharen. Later zullen de dieren hun weg vinden naar het terrein bij Borgharen waar ook de Gallowayrunderen sinds 2012 vertoeven.

LEES VERDER
10-04-2014

Delta Talent buigt zich over Rijnhaven Rotterdam

Een groep van 12 derdejaars studenten van de Hogeschool Rotterdam is sinds maart aan de slag met de Rijnhaven, een voormalige haven in Rotterdam-Zuid waar de duurzaamheidsdroom van Rotterdam werkelijkheid moet worden.

LEES VERDER
9-04-2014

Zeeuwse serie

In Zeeland leven, haast zonder dat we het weten, veel bijzondere en spannende dieren. Dieren die laten zien dat de natuur in Zeeland volop groeit en bloeit. De serie "Zeeland, wilder dan je denkt" neemt u mee op een reis langs veertien van die spectaculaire diersoorten. 

LEES VERDER

Pagina's