U bent hier

Struintochten Grensmaas en Geuldal

HELAAS, ALLE EXCURSIES ZITTEN VOL. INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2018 struintochten in het Geuldal en langs de Grensmaas in RivierPark Maasvallei. Deelname is gratis op vertoning van de Voordeelbon uit de Voordeelagenda 2018 van de Nationale Postcode Loterij.

De struintochten vinden plaats in het Geuldal net over de grens in België en langs de Grensmaas op de grens met België.

Geuldal bij Sippenaken
Geuldal bij Sippenaken

Geuldal

ARK Natuurontwikkeling werkt in het Geuldal aan het project Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij. Het Nederlandse Geuldal is goed beschermd, maar een deel van het bovenstroomse Belgische deel dreigt verloren te gaan. Als we niet ingrijpen verliest Nederland daarmee de verbinding met belangrijke natuurgebieden in België en Duitsland.

RivierPark Maasvallei

In RivierPark Maasvallei tussen Maastricht en Maasbracht werkt ARK al tientallen jaren aan de ontwikkeling van bijzondere riviernatuur die hand in hand gaat met grindwinning en hoogwaterveiligheid voor de bewoners. De Maas is hier een snelstromende rivier met grindbanken en stroomversnellingen. De oevers worden er begraasd door konikpaarden en gallowayrunderen.

Grensmaas Borgharen
Grensmaas Borgharen

Bedankt!

Tijdens de struintochten lopen we door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Langs de Geul werd grond aangekocht en het gebied wordt begraasd door wildlevende runderen. Zeeën van bloemen, waaronder het bijzondere zinkviooltje, groeien op de oevers; langs de Geul leven ijsvogels en waterspreeuwen en in de bossen op de hellingen leven dassen en wilde katten.
In RivierPark Maasvallei ontwikkelden we mede dankzij u sprekende voorbeeldgebieden die de inspiratie hebben gevormd voor natuurontwikkeling zoals die nu plaatsvindt. En jaarlijks doen hier meer dan 1.000 schoolkinderen mee aan bijzondere veldlessen.

Praktisch

De struintochten gaat over ongebaande paden, dus trek stevige waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Kies hieronder een datum voor de struintocht en meldt je op de volgende pagina aan via het inschrijformulier.

6 mei 2018 Geuldal
27 mei 2018 Geuldal
3 juni 2018 RivierPark Maasvallei
24 juni 2018 RivierPark Maasvallei

Deelname is gratis; maximaal twee personen per bon uit de Voordeelagenda; maximaal 24 personen per struintocht. Vol is vol.