U bent hier

Struintochten Geuldal

Helaas, aanmelden is niet meer mogelijk. Alle excursies zijn helemaal volgeboekt. Uiteraard kun je wel op eigen houtje het fraaie gebied bezoeken. Meer informatie over het gebied vind je op deze pagina.

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2017 struintochten in het Geuldal. Deelname is gratis op vertoning van de Voordeelbon uit de Voordeelagenda 2017 van de Nationale Postcode Loterij.

De struintochten vinden plaats in het Geuldal net over de grens in België. ARK Natuurontwikkeling werkt hier aan het project Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij. Het Nederlandse Geuldal is goed beschermd, maar een deel van het bovenstroomse Belgische deel dreigt verloren te gaan. Als we niet ingrijpen verliest Nederland daarmee de verbinding met belangrijke natuurgebieden in België en Duitsland.

Geul
Geul bij Sippenaken

Tijdens de struintocht lopen we door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Grond is aangekocht en wordt begraasd door wildlevende runderen. Zeeën van bloemen, waaronder het bijzondere zinkviooltje, groeien op de oevers; langs de Geul leven ijsvogels en waterspreeuwen en in de bossen op de hellingen leven dassen en wilde katten.

De struintocht gaat over ongebaande paden, dus trek stevige waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Kies hieronder een datum voor de struintocht en meldt je op de volgende pagina aan via het inschrijformulier.

14 mei 2017 VOL
11 juni 2017 VOL
17 september 2017 VOL
8 oktober 2017 VOL
 

Deelname is gratis; maximaal twee personen per bon uit de Voordeelagenda; maximaal 24 personen per struintocht. Vol is vol.