U bent hier

Studenten: stage

Stage

Jaarlijks lopen er tientallen studenten stage of doen onderzoek bij ARK. Studenten die op deze manier betrokken zijn bij ARK schrijven blogs over hun opdracht, onderzoek of stage. Alle nieuwsblogs en rapporten door studenten zijn onderaan op deze pagina te vinden.

Zoek je een onderzoeks- of stageplaats in een van de ARK projecten dan bestaan hiervoor mogelijkheden:

  • OPLEIDING: Voor de meeste stages is minimaal 3e jaars HBO of universitair niveau nodig. Vaak staat bij de betreffende stage vermeld wat het gevraagde opleidingsniveau is.
  • DUUR: Bij voorkeur duurt een stage minimaal 2 maanden (10 weken), bij full time beschikbaarheid. Deeltijdstages hebben niet de voorkeur, maar zijn incidenteel onder goede afspraken mogelijk.
  • ZELFSTANDIG WERKEN: Voor een stage bij ARK is het belangrijk dat je flexibel bent en goed zelfstandig kunt werken. We hebben maar een klein kantoor en werken veelal vanuit huis of op locatie.
  • CRITERIA: Lees hier welke criteria ARK hanteert voor het lopen van (onderzoeks-)stages. Lees deze van tevoren goed door voordat je op een stagemogelijkheid reageert!

Er zijn géén zogenaamde snuffelstages mogelijk bij ARK, maar studenten van PABO en andere relevante opleidingen zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij onze veldlessen. Neem daarvoor contact op met Elma Duijndam. Zoek je een praktische stageplek die vooral gericht is op het beheer en inzet van runderen en paarden in Nederland neem dan contact op met Tanja de Bode van FREE Nature. Ben je geïnteresseerd in een stage bij Rewilding Europe, neem dan contact op met Rewilding Europe.


Delta Talent

Ook kun je je als student of jonge professional ontwikkelen tot Delta Talent en meedoen aan inspirerende activiteiten. Delta Talent is een initiatief van ARK Natuurontwikkeling en leert je in te spelen op uitdagingen op het gebied van deltamanagement, water, klimaatverandering en bouwen met natuur. Veldbezoeken, workshops, afstudeeropdrachten en ontmoetingen met bevlogen experts, leggen de verbinding tussen theorie en praktijk. Kijk voor meer informatie op de speciale website van Delta Talent.

 

Blogs lezen van studenten die eerder stage liepen bij ARK? Klik hier
 

Momenteel zijn er GEEN STAGEmogelijkheden bij ARK. er zijn nog wel andere mogelijkheden:
 

 

  • Natuurlijke begrazing

Kuddebeheerder FREE Nature heeft diverse stagemogelijkheden met betrekking tot natuurlijke begrazing. Je vindt ze hier.

 

  • Iets anders?

Naast de hierboven weergegeven mogelijkheden ontstaan er geregeld nieuwe plaatsen, of wellicht heb je zelf een goed idee. Is je interesse van algemener aard neem dan contact op met Elma Duijndam, 06-20449862. Er wordt dan gekeken of er ook andere mogelijkheden zijn.