U bent hier

Expeditie Loevestein

Expeditie Loevestein is een jeugdprogramma waarbij rivierveiligheid en natuurbeleving centraal staan en dat in 2009 is opgestart door ARK in opdracht van het Wereld Natuur Fonds en in samenwerking met Staatsbosbeheer

Rond Slot Loevestein wordt in de periode 2012-2015 de dijk een flink stuk teruggelegd om de rivier meer ruimte te geven en de veiligheid van honderdduizenden bewoners te vergroten. Tijdens de natuurexpedities ervaren leerlingen dat klimaatverandering in Nederland ook op vele fronten kansen biedt, en dat de dijkverlegging een prachtig recreatiegebied oplevert met spannende ruige natuur waar spectaculaire planten en dieren leven, en kuddes wilde paarden en runderen rondtrekken.
Er vallen diverse activiteiten onder Expeditie Loevestein. Individuen, groepen of klassen kunnen kiezen welk onderdeel het best bij ze past. Er is voor elk wat wils.

Dwaalfilm.eu: Expeditie Loevestein

Programma voor groep 7/8 van basisscholen

Kinderen van basisscholen uit de directe omgeving zijn een belangrijke doelgroep voor Expeditie Loevestein. Zij verdienen het om nauw betrokken te worden bij hun toekomstige rivierveiligheid en hun prachtige rivierenlandschap.
Natuurexpedities
• Voorbereidende les in de klas door expeditiebegeleider
• 2 uur in het veld met 2 expeditiebegeleiders
• In groepjes van 4-6 kinderen op onderzoek
• Met ieder groepje gaat ook een ouder mee

Struintochten voor iedereen

Er zijn struintochten op afspraak voor schoolklassen, schoolreisjes, verjaardagsfeestjes en andere groepen. Ook worden er regelmatig struintochten met open inschrijving georganiseerd.

Via Slot Loevestein
• Struintochten voor schoolreisjes en verjaardagsfeestjes
• Uitleen speurspel


ARK heeft het project overgedragen aan Staatsbosbeheer. Er is een team van enthousiaste, goed getrainde vrijwilligers die de activiteiten begeleiden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tanja de Bode 06 33680051 of een e-mail sturen aan expeditieloevestein@hotmail.nl.