U bent hier

Buitenles tussen de mammoettankers

Na ruim tien jaar buitenlessen te hebben georganiseerd voor groep 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving van de Landtong Rozenburg, draagt ARK dit stokje in 2015 met veel vertrouwen over aan een groep enthousiaste vrijwilligers. Dit lesprogramma, dat voorheen werd gefinancierd door het Rotterdams Havenbedrijf, heeft als doel om basisschoolleerlingen vertrouwd en enthousiast te maken over robuuste, spontane natuur in hun omgeving. De buitenlessen op de Landtong Rozenburg staan dan ook in het teken van ontdekken en beleven van ruige, spontane natuur midden in een wereldhaven.

Het lesprogramma bestaat uit ten minste 2 onderdelen: de voorbereidende presentatie in de klas en de buitenles die plaatsvindt op een andere dag. Andere onderdelen kunnen door de leerkracht worden toegevoegd ter voorbereiding of als nabespreking. Hiervoor kunnen onder andere filmpjes uit de Dwaalfilm en informatie van landtongrozenburg.nl worden gebruikt.

Ontdekkingsreis

Op de dag van de buitenles komt de klas onder begeleiding van de leerkracht naar de Landtong. We verzamelen op de parkeerplaats voor het EIC. Hierna gaan de kinderen in groepjes aan de slag onder begeleiding van een (groot)ouder.
Tijdens het struinen doen de kinderen opdrachten die ze zelf mogen kiezen. Hierbij maken ze gebruik van de aanwezige onderzoeksmaterialen zoals verrekijkers, loepjes, vlindernetten en zoekkaarten.

Bezoek ook het EIC

Het struinen op de Landtong kan worden gecombineerd met een bezoek aan het EIC.  Er is een interactieve tentoonstelling over de haven en een laboratorium waar de kinderen proefjes kunnen doen.