U bent hier

Dwaaltochten

Dwaaltochten zijn avontuurlijke verkenningstochten in de mooiste uiterwaarden langs de Waal in het kader van het project WaalWeelde. Speciaal bestemd voor kinderen van groep 6 van de basisscholen. Een dWaaltocht bestaat uit een combinatie van een struintocht door de wilde natuur en een fietsverkeersles. De mooist denkbare combi-les over aardrijkskunde, biologie en verkeersveiligheid, niet in het klaslokaal, maar als ervaring buiten in het veld.

Zo’n Dwaaltocht brengt de klas in contact met een nabijgelegen uiterwaard, waar maatregelen ter verbetering van de rivierveiligheid en de natuur worden gerealiseerd. Maatregelen die betrekking hebben op de toekomst van het rivierenlandschap, de wereld van morgen van de huidige jeugd. De kinderen maken kennis met de kracht van de rivier en rivierveiligheid, met de bedrijvigheid van transport en delfstofwinning en ze worden betrokken bij de natuur.

Een Dwaaltocht is eenvoudig aan te passen aan de wensen van elke school. De struintocht en de fietsvaardigheidsles zijn op 2 dagdelen of 1 hele lesdag te plannen.

De Dwaaltocht gaat te voet dwars door de uiterwaard naar de rivier met onderweg diverse opdrachten rondom thema's als natuur, scheepvaart, kleiafgravingen en veiligheid. 

Struinopdrachten

Voor WaalWeelde ontwikkelde ARK speciale Struinopdrachten. De struinopdrachten zijn gratis te downloaden.


Struinopdracht vijgen