U bent hier

Struinen op het Eiland van Brienenoord

Onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam ligt een fantastische, avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Een natuurpareltje middenin de grote stad. Er groeien wilde fruitbomen en het barst er van de vogels. Eb en vloed zorgen er dagelijks voor wisselende waterstanden. En dat terwijl de zee hier zo’n 40 kilometer vandaan is! Er zijn jungle-achtige plekken bij het water waar je je een weg kunt banen tussen de omgevallen bomen. Die groeien gewoon door, ook al liggen ze op hun kant. Hoe spannend is dat!  

Een deel van het eiland gaat op de schop om meer ruimte voor getijdennatuur te maken. De werkzaamheden zijn volop aan de gang. Ook nu is het heerlijk om te struinen op het eiland en te genieten van de natuur. Het is juist extra interessant om je voor te stellen hoe alles hier gaat veranderen en ondertussen te constateren dat veel vogels de nieuwe plekken al ontdekt hebben.  

Op het Eiland van Brienenoord worden avontuurlijke struintochten voor schoolklassen georganiseerd door De Stad Uit. De kinderen hoeven niet op de paden te blijven, maar mogen lekker struinen. Onderweg voeren ze een aantal leuke natuuropdrachten uit. Ze kunnen kleine beestjes vangen, vogels kijken, onderzoeken wat de invloed van eb en vloed is, klimmen en klauteren, en vooral: genieten van de natuur. De tochten worden begeleid door een medewerker van ARK, samen met vrijwilligers van De Stad Uit. 

Buitenles op het Eiland van Brienenoord. Foto: Elma Duijndam
Buitenles op het Eiland van Brienenoord. Foto: Elma Duijndam