U bent hier

Zeelessen

De Noordzee is ons grootste natuurgebied en zit barstensvol leven. Er leven wel 220 soorten vissen. Ook leven er zeehonden, krabben, kreeften, schelpdieren, kwallen en nog veel meer bijzondere zeedieren. Daarnaast is er op het strand ook nog van alles te ontdekken. 

ARK Rewilding Nederland zet zich in om de Noordzee te beschermen. We vinden het belangrijk dat kinderen de natuurlijke waarde van de Noordzee leren kennen. Dat begint bij een onvergetelijke ervaring aan zee. 

Zelf ontdekken tijdens een zeeles bij de Noordzee. Foto: Basisschool Zeehonk
Zelf ontdekken tijdens een zeeles bij de Noordzee. Foto: Basisschool Zeehonk

Kinderen van de bovenbouwgroepen van basisscholen kunnen op drie verschillende locaties deelnemen aan een les op het strand. Om zelf te ontdekken hoe bijzonder de Noordzee is. Strandjutten, korren met een sleepnet, schelpen bekijken... natuurbeleving met al je zintuigen! 

Foto: Digna Wielard, veldles in Zeeland. De zee begroeten.
Veldles in Zeeland. De zee begroeten. Foto: Digna Wielard

De lessen worden uitgevoerd door ervaren en enthousiaste begeleiders van onderstaande organisaties. Meer informatie lezen en aanmelden kan via:  

Dankzij het Deense groene energiebedrijf Ørsted kunnen de zeelessen kosteloos worden aangeboden. ARK werkt samen met Ørsted aan het uitbreiden en versterken van de natuur en de biodiversiteit van de Noordzee. Dat is nu belangrijk, maar zeker ook voor de generaties die na ons komen. Om die te betrekken is het belangrijk dat kinderen leren over de natuur van de zee. En hoe gaat dat beter dan door buiten te struinen en zelf op onderzoek te gaan?