U bent hier

Buitenlessen

Sinds 1993 organiseert ARK in haar voorbeeldterreinen, verspreid over het land, buitenlessen voor de bovenbouw van basisscholen. Meer dan 100.000 kinderen én 20.000 begeleidende volwassenen zijn hierbij inmiddels vertrouwd gemaakt met spontane natuur, die zich vlak-bij-huis ontwikkelt. Ze hebben met hun neus bovenop de nieuwe ontwikkelingen gestaan. Met de voeten ‘in de klei’. Door rond te struinen en spannende opdrachten uit te voeren, die zijn toegespitst op de locatie. Natuurbeleving met lijf en leden.

BuitenGewoon-clip: Kinderen in de natuur

Kinderen krijgen (via voorbereidende lessen in de klas) ook inzicht in de betekenis van wildernis in Nederland: van oases van groen in een stedelijk en ‘vol’ land. Van de noodzaak van robuuste natuur voor een blijvende en groeiende diversiteit aan soorten. En ze krijgen inzicht hoe ontwikkeling van spontane natuur samengaat met duurzame rivierveiligheid, met een klimaatbestendig Nederland. Grote onderwerpen, die we voor de kinderen begrijpelijk en beleefbaar proberen te maken. Met deze aanpak neemt ARK inmiddels een unieke plek in, in het educatieve aanbod van Nederland.
 

Locaties van veldlessen


Noord-Brabant

Zuid-Holland

Limburg

Gelderland

Flevoland

 

* Veldlessen zijn opgestart door ARK en het project is inmiddels overgedragen en wordt voortgezet door enthousiaste, goed getrainde medewerkers.