U bent hier

Onderwijs over rewilding

Prachtige natuurvondsten doen, met ingehouden adem dat ene kleine beestje bestuderen en dan gauw weer door: rennen, klimmen en klauteren. Of eindelijk die collegezaal verruillen voor de plek waar het écht gebeurt: buiten, in de natuur. ARK en natuureducatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Basisscholen

Voor basisscholen in de omgeving van onze projecten organiseert ARK spannende veldlessen en struintochten. In ruim 30 jaar zijn op deze manier honderdduizenden kinderen vertrouwd geraakt met nieuwe natuur in hun achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de buitenlessen.

Verschillende opdrachtkaarten die wij voor de veldlessen gebruiken zijn gratis te downloaden via onze web(geef)winkel. Ook is er een keur aan zoekplaten gratis beschikbaar, waarvan enkele met op de achterzijde doe-opdrachten, zoals de poep-plaat. De opdrachten en kaarten zijn ook leuk om te gebruiken in buitenschools verband, bijvoorbeeld een struintocht met het gezin, of bij natuuractiviteiten van de buitenschoolse opvang.

Dwaalfilm.eu: Veldles

Studenten en docenten

ARK wil studenten en hun opleiders graag inspireren en informeren. Vanuit ruim 30 jaar praktische ervaring met natuurontwikkeling weten we dat het enorm veel oplevert als je uitgaat van de kracht van natuurlijke processen. We creëren méér natuur en brengen natuurlijke processen weer op gang. Deze kijk op natuurbeheer – ‘rewilding’ - heeft zich na ruim 30 jaar natuurontwikkeling overtuigend bewezen.

We nodigen studenten en docenten van harte uit om in onze voorbeeldgebieden te komen kijken hoe rewilding bij ARK in de praktijk werkt. Er zijn mogelijkheden voor excursies onder begeleiding van ARK. Ook kunnen ARK medewerkers gastcolleges verzorgen die een brug slaan tussen de leerstof van de opleiding en de nieuwste ervaringen uit het werkveld. Meer informatie over gastcolleges en excursies is hier te vinden.

Delta Talent

Onder de naam Delta Talent organiseert ARK samen met partners uit het werkveld speciale activiteiten om toekomstige delta-, water- en natuurprofessionals te inspireren. Hierbij stimuleren we de kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Ervaren en bevlogen mensen uit de praktijk en studenten ontmoeten elkaar tijdens themadagen, workshops, veldbezoeken en andere activiteiten. Ze kijken over de grenzen van hun eigen vakgebied heen naar actuele en toekomstige uitdagingen op het gebied van water- en deltamanagement, klimaatverandering en bouwen met natuur.

Kijk voor meer informatie op de speciale website van Delta Talent.

Delta Talent Themadag
Delta Talent Themadag

Stage en onderzoek

Het is mogelijk een (onderzoeks-)stage te lopen bij ARK. Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale pagina voor studenten.

ARK NETWERK JONGE REWILDERS 

Ben je tussen de 16 tot 35 jaar en wil je aan de slag met rewilding, sluit je dan aan bij ARK's Jonge Rewilders netwerk, een groep voor "Verwilderaars"!