U bent hier

Onderwijs over natuurontwikkeling

Basisonderwijs

ARK verzorgt voor basisscholen rondom haar projecten veldlessen voor scholieren uit het basisonderwijs. In al bijna 25 jaar zijn honderdduizenden kinderen vertrouwd geraakt met nieuwe natuur in hun achtertuin. Dankzij de jarenlange ervaring met het opzetten van deze programma's kan ARK uitstekend adviseren over het opzetten van educatieve programma's rondom natuurontwikkelingsprojecten.

Voor diverse buitenlessen zijn we nog op zoek naar financiering om deze optimaal uit te voeren. Wilt u ook bijdragen aan de betrokkenheid van de jeugd bij natuurontwikkeling in hun "achtertuin"? Kijk dan hier hoe u sponsor kunt worden van de ARK veldlessen.

Klik hier voor meer informatie over de buitenlessen.

Dwaalfilm.eu: Koedood veldles

Studenten

Voor universiteiten en hogescholen verzorgen we regelmatig gastexcursies in onze projecten en gastcolleges over natuuronwikkeling. En in Delta Talent stimuleren we de kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid en koppelen we HBO- en WO-studenten aan vraagstukken die spelen in de Nederlandse delta.

Stage

Het is mogelijk een (onderzoeks)stage te lopen bij ARK. Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale pagina over stages.

Delta Talent Themadag
Delta Talent Themadag

Met ARK het veld in

ARK Natuurontwikkeling wil graag toekomstige professionals en hun opleiders inspireren en informeren. Vanuit ruim 30 jaar praktische ervaring met natuurontwikkeling weten we dat het enorm veel oplevert als je uitgaat van de kracht van natuurlijke processen. Als natuur de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen in haar volle rijkdom en niet beheerd wordt vanuit al te strakke richtlijnen. Dat vraagt een hele andere manier van kijken en creativiteit om in te spelen op mogelijkheden. Het levert ook veel plezier en verrassingen op. Meer en meer ontdekken we hoe complex en nauw verweven alles met elkaar is. Hoe bijvoorbeeld een bos voortdurend in beweging is (een wandelend woud), en hoe natuurlijke begrazing een hele wereld aan insecten faciliteert.

We nodigen studenten en docenten van harte uit om in onze voorbeeldgebieden te komen kijken hoe natuurontwikkeling bij ARK in de praktijk werkt. Er zijn mogelijkheden voor excursies en gastcolleges door ARK. Neem voor meer informatie contact op met elma.duijndam@ark.eu.