U bent hier

Struinkaarten

Veel van onze gebieden lenen zich voor een heerlijke struintocht. Van een aantal spectaculaire gebieden hebben we daarom een struinkaart geproduceerd of er zijn wandelroutes uitgezet.

Het wonderschone Zuid-Limburgse heuvellandschap op een aangename manier ontdekken, het beste uit een bezoek aan de Gelderse Poort halen of zien wat de Blauwe Verbinding allemaal te bieden heeft. Het kan met de struinkaarten van ARK die zich van gewone wandelkaarten onderscheiden omdat ze oproepen om de paden te verlaten en te gaan struinen.

Als bezoeker in de natuurgebieden van ARK hoef je niet op de paden te blijven. Je wordt zelfs nadrukkelijk uitgenodigd om al struinend, over door grote grazers gemaakte paadjes of dwars door de velden, je weg te zoeken door de nieuwe wildernis. Fraai getekende detailkaarten geven aan waar de toegangspoortjes zijn zodat je als bezoeker de weg het terrein in en uit weten te vinden. Rond de kaarten staan leuke weetjes over het gebied, de dieren die er leven, historische feiten en waarom juist hier nieuwe natuur wordt ontwikkeld en hoe.

De Blauwe Verbinding

De natuur- en recreatiekaart is gratis te downloaden via deze link. Bewoners kunnen gratis een gedrukt exemplaar ophalen bij de stadswinkel in de deelgemeente Charlois, bij de gemeentehuizen van de samenwerkende gemeenten en bij bibliotheken in Barendrecht en Albrandswaard.

Dwalen langs de Waal

Dwalen langs de Waal
Dwalen langs de Waal

Dwalen langs de Waal tussen Nijmegen, Beuningen en Slijk-Ewijk, dat kan met de kaart die is uitgegeven door ARK en Het Dijkmagazijn. De kaart geeft een overzicht van de oevers van de Waal van de Waalbrug bij Nijmegen tot de Tacitusbrug bij Ewijk. Bovendien zijn gedetailleerde struinroutes in de Nijmeegse Stadswaard en bij Beuningen opgenomen.

De kaart is te koop voor 3,50 euro bij het Dijkmagazijn in Beuningen (Dijk 41 in Beuningen) en bij tal van verkooppunten in de gemeenten Beuningen, Overbetuwe en Nijmegen.

Van iedere verkochte kaart komt een deel van de opbrengst ten goede aan het werk van het Dijkmagazijn.

Ontdek het wilde hart van de Gelderse Poort

Een kaart, 'Ontdek het wilde hart van de Gelderse Poort', is ontwikkeld door Meander om het beste uit een bezoek aan de Gelderse Poort te halen. De kaart geeft een overzicht van het hele gebied en bevat unieke struinkaarten van de uiterwaarden tussen Nijmegen en Millingen aan de Rijn. De kaart is te bestellen via Miriam Bakker.

Zwerven door Zuid-Limburg

Struinkaart Drielandenpark
Struinkaart Drielandenpark

De kaart is te koop voor 3,- euro bij de VVV en tal van recreatie- en horeca-ondernemers in de gemeenten Vaals en Gulpen-Wittem.