U bent hier

Bedrijfsuitjes in de Rotterdamse natuur

Op zoek naar een avontuurlijk bedrijfsuitje in het groene hart van Rotterdam? Een frisse neus halen in de getijdennatuur van de Nieuwe Maas? Een lange werksessie onderbreken voor een picknick, lunch of borrel aan de oevers van de Nieuwe Waterweg? Ga mee op struintocht door onverwachte, Rotterdamse natuurpareltjes.

Maak uw vergadering, meeting of teamdag tot een bijzondere ervaring met een avontuurlijk bezoek aan de Rotterdamse natuur. Samen struinen, een frisse neus halen en kennismaken met de wilde stadsnatuur in deze wereldhavenstad, bijvoorbeeld op:

Landtong Rozenburg
Eiland van Brienenoord
Hoek van Holland strand

Tijdens de struintochten trekken we door ruige Rotterdamse natuur en banen ons een weg door rijke bloemenweiden en wilde struwelen. Op de Landtong Rozenburg en het Eiland van Brienenoord volgen we de paadjes van de Schotse hooglanders of de konikpaarden die zorgen voor dit afwisselende landschap. Talloze rijk gekleurde insecten, vogels en zoogdieren voelen zich hier thuis, ‘zelfs’ in verstedelijkt Rotterdam. De gids gaat met u op zoek naar bijzondere planten en dieren en vertelt hoe eb en vloed het Rotterdamse landschap vormden, en tot op de dag van vandaag beïnvloeden. Rotterdam heeft de enige vrije overgang tussen de zoete Maas en de zoute Noordzee en is dan ook de toegangspoort naar Duitsland en Zwitserland voor talloze trekvissen. Op die brakke overgang tussen zoet en zout leven bovendien bijzondere planten en dieren. Kom ze met ons ontdekken!

Bedrijfsuitje Landtong Rozenburg
Bedrijfsuitje Landtong Rozenburg

Wat bieden we:

  • professionele begeleiding van ervaren natuurgidsen
  • kennismaking met de verrassende getijdennatuur van Rotterdam
  • een programma op maat wat betreft duur en zwaarte van de tocht
  • een richtprijs van 300 euro voor een tocht van 1,5 uur voor maximaal 25 deelnemers

Deelnemers aan dit programma:

  • zijn goed ter been
  • dragen geschikte wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek in verband met het struinen

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op met een van de gidsen:

Paul Grootenboer, 06-2044 7078, paul.grootenboer@ark.eu
Joost de Kurver, 06-3071 6198, joost.dekurver@ark.eu