U bent hier

ARK Jonge Rewilders netwerk

Ben je tussen de 16 en 35 jaar oud en wild van natuur die haar eigen gang kan gaan? Wil je onderzoeken wat jij kan bijdragen aan meer wilde natuur in Nederland? Sluit je dan aan bij ARK's netwerk voor jonge rewilders! Dit netwerk bestaat uit studenten en jonge professionals die een bijdrage willen leveren aan meer wilde natuur in Nederland. Leer over de principes van rewilding, kom in contact met rewildingsexperts, gelijkgestemden en organiseer samen activiteiten  in natuurgebieden waar de natuur haar eigen weg kan volgen!  
 
ARK Rewilding Nederland vindt het belangrijk om jonge mensen bij haar werk en missie te betrekken. We willen jongeren graag bekend en vertrouwd maken met de kracht, het belang en de schoonheid van écht wilde natuur in Nederland. Daarom bouwen we aan een netwerk van Jonge Rewilders: een ontmoetingsplek in het veld én digitaal. 

Doe mee! 

Sluit je aan bij het ARK Jonge Rewilders netwerk! Ontmoet elkaar online en natuurlijk ook buiten. Volg het laatste rewilding nieuws en blijf op de hoogte van leuke (meestal gratis) activiteiten via de LinkedIngroep het ARK Jonge Rewilders netwerk. 

Activiteiten 

Er zijn al diverse inspirerende  activiteiten georganiseerd voor leden van dit netwerk. Het liefst gaan we naar buiten en bezoeken we één van onze zeven voorbeeldgebieden. Bijvoorbeeld een snorkelexcursie, een boomplantdag een terugkomdag voor oud-stagiaires op het Eiland van Brienenoord en een fantastische dag in de Millingerwaard. Sommige activiteiten worden samen met jongerenorganisaties georganiseerd zoals NJN en JNM. Zo werd eerder al een Dood Hout kamp met de JNM in het Groene Woud.

Rewilding in jouw onderwijsprogramma 

Voor opleidingen, studie-en studentenverenigingen verzorgt ARK Rewilding Nederland al jaren gastlessen, excursies in onze voorbeeldgebieden en stageplekken voor studenten.   

Studenten

Jaarlijks lopen er tientallen studenten stage of doen onderzoek bij ARK. Lees hier meer over een onderzoeks- of stageplaats bij ARK. Wil je de blogs lezen van studenten die eerder stage liepen bij ARK? Klik hier