U bent hier

Vacature Projectleider Educatie

25-09-2023|DOORARK Rewilding Nederland

ARK maakt de Nederlandse natuur al 35 jaar wilder, sterker en robuuster. We realiseren nieuwe natuurlandschappen waar planten en dieren de ruimte en tijd krijgen om zelf spontaan vorm te geven aan de ecologische dynamiek in het gebied. Dat noemen we ‘rewilding’. We betrekken hier altijd omwonenden en overheden bij en bedrijven die in wildere natuur willen investeren.

Nieuwe, wildere natuur voor iedereen is voor nu en in de toekomst. Daarom zijn veldlessen voor leerlingen van basisscholen en activiteiten voor jonge toekomstige ‘groene’ professionals vast deel van onze aanpak. Kinderen die nu opgroeien zijn de toekomstige gebruikers en beslissers van ons landschap. Hier wordt de kiem gelegd voor hun betrokkenheid bij de natuur. 

Om een groter bereik te krijgen werken we samen met organisaties zoals IVN, NME-centra en andere organisaties op het gebied van natuureducatie, en opleidingen voor ecologie en natuurbeheer. Van mbo tot universiteit. 

ARK Rewilding Nederland zoekt een projectleider educatie om ons communicatieteam te versterken (32 uur per week).  
 

We zoeken een (aankomend) projectleider die de educatie in de zeven gebiedsprogramma’s van ARK organiseert, creatief (door)ontwikkelt en de kwaliteit waarborgt. Deze medewerker functioneert als een spin in het web door educatie te organiseren met de programmatrekkers van de zeven gebieden waar we werken en door de contacten met de uitvoerende educatieve partijen. Op enkele plekken voer je de educatieve taken zelf uit, op andere locaties werk je samen met uitvoerende partijen en stuur je deze aan.

Je maakt duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden en aanpak van de lessen en legt (financiële) afspraken daarover vast. Je zorgt voor wervende verslaggeving van de activiteiten op de ARK-website en de socials en terugkoppeling naar de programmatrekkers. Je verzorgt daarnaast de communicatie voor het team Jonge Rewilders dat zich richt op studenten en jonge professionals. Je bent sparringpartner voor onze andere netwerkactiviteiten en helpt bij andere taken van het communicatieteam.

Wat vragen wij? 

  • Een relevante opleiding in (natuur)educatie (en communicatie), gekoppeld aan een actieve betrokkenheid bij natuur in Nederland en goed in contact met anderen.  
  • Ervaring en affiniteit met educatie van kinderen van 8-12 jaar 
  • Aantoonbare passie voor (wilde) natuur 
  • Goed kunnen organiseren, plannen en uitvoeren 
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in het Nederlands 
  • Kunnen omgaan met deadlines in het werk 
  • Digitale soepelheid met sociale media en webredactie  
  • Affiniteit met het werken met beeld (foto/video) is een pré 
  • Woonachtig nabij een van de ARK-gebieden is een pré 
  • Rijbewijs om diverse, verspreide locaties te bereiken 

Wat bieden wij?
 

ARK Rewilding Nederland biedt een werkomgeving met bevlogen medewerkers die zich inzetten voor een natuurrijker Nederland. Je komt te werken in het communicatieteam. ARK heeft een bescheiden kantoor in Nijmegen, waar het communicatieteam minimaal één dag in de week samenkomt. Verder werk je grotendeels vanuit huis, als je niet op bezoek bent in één van de ARK-gebieden

Je wordt ingewerkt door de huidige projectleider educatie met een schat aan ervaring in het actief en belevingsgericht betrekken van kinderen en jongeren bij natuur in Nederland. Sinds ARK in 1993 begon met veldlessen zijn meer dan 160.000 kinderen mee geweest het veld in.
Het salaris behorende bij deze functie ligt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de €3.034 en €4.556 (bruto pm/bij full time dienstverband).

De functie is eerste instantie voor een jaar. Het is onze intentie om bij een positieve ‘klik’ dit om te zetten in een vast dienstverband. 

Hoe verder?
 

Herken je jezelf in deze vacature? We ontvangen dan graag, uiterlijk op 1 november 2023, je sollicitatie bestaande uit een brief met curriculum vitae via info@ark.eu o.v.v. ‘sollicitatie projectleider educatie’.  

Neem voor meer informatie contact op met Elma Duijndam (06-20449862) of Iris Roggema (06-27473273) 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.