U bent hier

ARK Rewilding Nederland zoekt een ontwikkelaar voor rewilding op zee

22-05-2023|DOORARK Rewilding Nederland

Helpen het Noordzeeleven rijk, gevarieerd en robuust te maken? ARK Rewilding Nederland zoekt een ontwikkelaar voor rewilding op zee.  

ARK Rewilding Nederland werkt al meer dan 35 jaar aan wildere, sterkere en gezondere natuur. Van Gelderse Poort tot Haringvliet, van Kempen~Broek tot Veluwe, van Zuid-Limburg tot Noordzee. Wij doen dat door ‘rewilding’: natuur ruimte en tijd geven om zichzelf te kunnen ontplooien en zo nodig natuurlijke processen stimuleren. We vinden het daarbij steeds belangrijk om mensen met de natuur te verbinden. 
Naast rewilding in onze eigen toonaangevende gebiedsprogramma’s, biedt ARK ondersteuning aan andere rewilding-initiatieven. De ambitie om meer land en zee vrij te spelen voor natuur en natuurontwikkeling vraagt om het onderzoeken van vernieuwende samenwerkingen en perspectieven. 

Over het Noordzeeprogramma van ARK 

In 2016 heeft ARK de stap van land naar zee gemaakt. De Noordzee is immers de grootste wildernis van Nederland! Tegelijkertijd is het een van de drukste zeeën ter wereld met scheepvaart, grondstoffenwinning en visserij. Nu komt de opschaling van de windmolenparken daar nog bij.  
Het ARK Noordzeeteam zoekt naar ecologisch relevante, opschaalbare rewilding-interventies en zet projecten op die natuurontwikkeling op zee combineren met andere maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie en de eiwittransitie. Met onze samenwerkingspartners werken we aan slimme interventies om het gebruik van de Noordzee zó te veranderen dat de natuur meer rust en ruimte krijgt en het leven in de Noordzee rijker en veerkrachtiger kan worden. Dat vraagt een ambitieuze schaal en aanpak, het delen van onze verhalen en kennis en het activeren van anderen. Onze veldprojecten laten zien hoe verrassend veerkrachtig het zeeleven is.  

Kom jij bijdragen aan het doorontwikkelen en opschalen van rewilding op de Noordzee? We zoeken een: Ontwikkelaar voor rewilding op zee (projectleider) 

WAT GA JE DOEN? 

Als verbindende ontwikkelaar voor rewilding op zee ben je binnen het Noordzeeteam verantwoordelijk voor de strategie 'inspireren, leren, activeren’ en de strategie ‘visie-doorontwikkeling’. De instrumenten die we daar momenteel voor ontwikkeld hebben zijn: een leer-cyclus aanpak, een ‘seawilding track’ (zie: https://www.ark.eu/seawilding-practitioner-track) en focus-meetings met sleutelspelers uit ons seawilding-netwerk. Daarin werk je samen met het Noordzeeteam en met name met de programmaleider Noordzee. 

Je werkt onder meer aan: 

het ophalen van de kennis en ervaring uit onze eigen ARK seawilding projecten en initiatieven, en uit die van onze partners. Deze vertaal je naar bruikbare instrumenten die bijdragen aan de doorontwikkeling en opschaling van onze rewilding op zee visie en strategieën;   

het identificeren en inspireren van en samenwerken met nieuwe partijen die een rol willen en kunnen spelen in rewilding op zee; 

het aanzetten van onze partners en andere belangrijke spelers op de Noordzee, zoals wind-op-zeebedrijven, aquacultuur en overheden, om een rewildingaanpak in hun bedrijfsvoering en doelen op te nemen. 

Wat vragen wij? 

Je bent een professional die samen met je collega’s een blijvende impact wilt maken op de Noordzeenatuur. Je bent een teamspeler die graag zelfstandig werkt, initiatief neemt en bruggen kan slaan tussen ideeën, mensen en een praktische aanpak. Je hebt lol in je handen uit je mouwen steken voor praktisch werk als het zich aandient. Je bent in verband daarmee bereid om een veiligheidstraining voor offshore werk te volgen. Verder: 
 

 • Je hebt een BSc of MSc afgerond, bijvoorbeeld gericht op duurzaam land- en zeegebruik of transitiemanagement  
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante ervaring, bijvoorbeeld als consultant, business-developer of leer- en veranderingsprofessional; bij voorkeur in een context waar biodiversiteit en ecologie een rol spelen  
 • Je hebt het vermogen om te kunnen conceptualiseren én uit te voeren (denker én doener). Je bent in staat om vernieuwende concepten, perspectieven en samenwerkingen te ontwikkelen of te stimuleren 
 • Je kunt andere partijen met andere doelen snel doorgronden en meekrijgen 
 • Kennis van en ervaring met spelers en speelveld op de Noordzee is een pré 
 • Je hebt een persoonlijke betrokkenheid bij de natuur van de Noordzee, je bent bekend met en enthousiast over het concept van ‘rewilding’, en je kunt je verbinden met de ambities van ARK, onze positieve communicatiestrategie, onze gedrevenheid en ondernemende aanpak 

WAT BIEDEN WIJ?  

 • Je kunt rekenen op je collega’s in het team; samenwerking en onderlinge steun staan bij ons hoog in het vaandel. De wisselwerking in het team zorgt voor groei en ontwikkeling, zowel op individueel als op teamniveau. 
 • Salaris: € 3034 en € 4556 per maand gebaseerd op een fulltime dienstverband  
 • Fulltime positie (en minimaal 32 u/wk) 
 • Het gaat om een dienstverband van vooralsnog 1 jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd 
 • Je eigen woonplaats als uitvalsbasis  
 • Een flexwerkplek in Rotterdam (vlakbij centraal station), waar het Noordzeeteam minstens één dag per week samenwerkt  
 • ARK biedt haar medewerkers zeer flexibele werkuren en arbeidsvoorwaarden passend bij een dynamische, ondernemende organisatie. Anderzijds zijn onze arbeidsvoorwaarden als goede doelen organisatie logischerwijs ook relatief sober ingericht.  

Herken je jezelf hierin? We ontvangen dan graag, uiterlijk 28 juni je sollicitatie bestaande uit een brief met curriculum vitae via info@ark.eu o.v.v. ‘sollicitatie Noordzee’. Neem voor meer informatie contact op met Karel van den Wijngaard karel.vandenwijngaard@ark.eu of 06-14304447. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.