U bent hier

Veldlessen bij Haringvliet gaan door

26-08-2022|DOORIris Roggema

Een enthousiaste groep van dertien vrijwilligers van het IVN staat klaar om het veldlesproject bij het Haringvliet op te pakken. Scholen uit Hellevoetsluis en omgeving kunnen zich voortaan aanmelden bij het IVN.

In 2020 heeft ARK Natuurontwikkeling in opdracht van het Wereld Natuur Fonds het veldlesproject "Op speurtocht langs het Haringvliet" opgestart, om kinderen te informeren over de bijzondere natuur van het Haringvliet en ze vooral ook zelf van alles te laten beleven en ontdekken in die natuur. De lessen zijn bedoeld voor bovenbouwklassen van basisscholen uit de directe omgeving. Het project bestaat uit een les in de klas en een veldles in het terrein zelf.

Van het begin af aan is er samengewerkt met het IVN (de afdelingen Goeree-Overflakkee en Voorne Putten Rozenburg). Beide afdelingen hadden echter een zeer beperkte capaciteit. Daarom zijn er nieuwe vrijwilligers geworven en heeft ARK diverse trainingsdagen verzorgd om kennis en capaciteit op te bouwen. De vrijwilligers hebben onder begeleiding van ARK ook meegelopen met de lessen, om zo al wat ervaring op te doen.

Nieuw veldlesteam Haringvliet
Het nieuwe IVN-team voor de veldlessen Haringvliet. Foto: Elma Duijndam

Het vrijwilligersteam is er nu klaar voor om het stokje over te nemen. Dat wil zeggen: het verzorgen van de contacten met de scholen, de planning en coördinatie van de lessen, de praktische uitvoering van de lessen op school en de lessen in het veld en de zorg voor de materialen. Met een feestelijke bijeenkomst, inclusief een struintocht op de veldleslocatie “het Quackstrand” is het nieuwe veldlesteam begonnen. We wensen hen veel succes met deze mooie taak!

Van de afgelopen twee jaar van het veldlesproject is een verslag gemaakt. PDF-pictogram Je kunt het hier vinden

Meer informatie: IVN  afdeling Voorne-Putten Rozenburg, Joke Siebeler