U bent hier

Natuurdocumentairemaker deelt kneepjes van het vak met studenten ARKademie

19-05-2022|DOORARK Rewilding Nederland

Donderdagavond 12 mei organiseerde ARK in samenwerking met studievereniging LaarX een filmavond op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Arthur de Bruin, de maker van de nieuwe natuurdocumentaire Nederland onder water, vertelde aan de meer dan honderd aanwezige studenten hoe het maken van een natuurdocumentaire in zijn werk gaat en met welke uitdagingen hij -zowel op technisch, als op ecologisch vlak- te maken heeft. 

De avond werd georganiseerd vanuit de ARKademie, het duurzame netwerk van ARK voor studenten en young professionals. 

Na afloop van de documentaire konden de aanwezigen vragen stellen aan de filmmaker. ‘Het was een geweldig filmavond, met veel enthousiaste studenten en leuke vragen na afloop’, aldus Caroline van der Mark.

De nieuwe natuurdocumentaire ‘Nederland Onder Water’ draait sinds 12 mei in de bioscoop. In deze documentaire wordt het leven van de bewoners onder water en hoe zij met elkaar verbonden zijn, belicht.  

ARK Natuurontwikkeling is een van de sponsors van de film ‘Nederland onder water’. Verschillende projecten van ARK verbeteren de mogelijkheden voor vissen om zich voort te planten. Natuurlijke oevers met schuilplekken zijn van levensbelang. Nieuwe natuur langs de grote rivieren, beekherstel zoals in het Limburgse Heuvelland en het werk in de delta helpen de leefomstandigheden van vis verbeteren. Ook het opheffen van obstakels voor trekkende vissen is deel van het werk van ARK, onder andere als voorbereiding van de herintroductie van de steur, de grootste Europese trekvis. 

ARK werkt daarvoor onder meer samen met RAVON. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van amfibieën, reptielen en vissen. 

Voor studenten en young professionals: houd de agenda in de gaten, want 4 juli aanstaande organiseren we vanwege de grote belangstelling nog zo’n filmavond! Nadere informatie volgt, houd onze agenda in de gaten.