U bent hier

Gezocht: begeleiders natuurlessen Haringvliet

24-03-2022|DOORARK Rewilding Nederland

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij de natuur te betrekken?  IVN en ARK Natuurontwikkeling zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die veldlessen bij het Haringvliet willen begeleiden. Voor kinderen zijn de veldlessen een waardevolle en positieve ervaring in de natuur.

Natuuractiviteiten voor schoolklassen 

Om kinderen bij de natuur van het Haringvliet te betrekken heeft ARK Natuurontwikkeling in opdracht van het wereld Natuur Fonds een lesprogramma ontwikkeld voor de groepen (6,) 7 en 8 van basisscholen uit de directe omgeving. Samen met het IVN voeren we deze lessen uit. Er is een klein team ervaren en enthousiaste vrijwilligers. Maar we hebben versterking nodig! Als vrijwilliger kan je een waardevolle ervaring bieden aan kinderen uit de regio en hen een onvergetelijke natuurervaring bezorgen.

Het programma bestaat uit een bezoek in de klas en een buitenles op het Quackstrand bij Hellevoetsluis. Dit is een mooi afwisselend duingebied met kleine strandjes en spannende oevers met omgevallen bomen. De kinderen kunnen hier van alles ontdekken en beleven.

Natuuravontuur Haringvliet Quackstrand
Natuuravontuur Haringvliet Quackstrand


Wat vragen we van je? 

  • Je bent graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven. 
  • Je bent bereid om jaarlijks enkele keren doordeweeks (onder schooltijd) de lessen te verzorgen, met name in de periode tussen april en november. 
  • Je bent lid van IVN of je bent bereid om lid te worden.  
     

Voorbereiding 

Je ontvangt een reader met de nodige  achtergrondinformatie. Voordat je zelfstandig aan de slag gaat loop je een aantal keren mee met een ervaren begeleider. 

Aanmelden of meer weten:  

Leuk dat je belangstelling hebt. Je kan je vragen stellen, of aanmelden, bij Erik de Boer.