U bent hier

Vacature Senior Projectleider Delta en Rivieren

20-07-2021|DOORARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling is aanjager van meer en wildere natuur. ARK brengt natuur in beweging. Wij ontwikkelen ideeën, voeren proefprojecten uit én realiseren jaarlijks tientallen hectares nieuwe natuur. Wij inspireren natuurbeheerders, eigenaren en ontwikkelaars om te investeren in meer en wildere natuur, in Nederland en aangrenzende landstreken. ARK Natuurontwikkeling is een platte organisatie met korte lijnen, waar slagvaardigheid belangrijk is. Onze circa 30 medewerkers werken grotendeels vanuit huis, daarbij ondersteund vanuit een bedrijfsbureau en communicatieteam in Nijmegen. 

Voor onze teams “delta” en “rivieren” zoeken we een Senior Projectleider Delta en Rivieren die ons werk langs de rivieren en in de delta ontwikkelt en zelf meerdere projecten leidt (4 tot 5 dagen per week). 

WAT GA JE DOEN? 

ARK ontwikkelt rijke, spontane, zelfredzame natuur. Deze natuur biedt onder meer natuurlijke oplossingen voor klimaatverandering, hoogwaterveiligheid en droogte. Natuur is onze bondgenoot, aan de grote rivieren, de beken en in de delta. Zoals bijvoorbeeld aan de Waal waar we ons inzetten voor een waaier van geulen voor het tegengaan van de erosie van de vaargeul. In de delta zoeken we plekken voor het uitvoeren van het concept ‘dubbele dijken’. In Rotterdam werken we met een coalitie aan het herstel van getijdenoevers, midden in de stad. We ontwikkelen hiervoor visies en door middel van proefprojecten laten we zien dat het werkt. Dit doen we vaak in nauwe samenwerking met onze partner het Wereld Natuur Fonds. 

We zoeken een Senior Projectleider die ons meerjarenprogramma Delta & Rivieren regisseert, die deelprojecten zelfstandig én samen met het team uitvoert, die het programma verder verrijkt met nieuwe ideeën, visies en projecten en die daadkrachtige partnerschappen tot stand kan brengen en onderhouden. De projectleider Delta & Rivieren overziet de planning en de voortgang van ons werk in deze gebieden en stuurt bij waar nodig.

WAT VERWACHTEN WIJ? 

ARK verwacht van de Senior Projectleider Delta & Rivieren dat zij/hij: 

  • Een grote persoonlijke betrokkenheid heeft bij onze ambitie, bij het concept rewilding en bij de gedrevenheid en ondernemende aanpak van ARK.
  • Een ervaren vakbekwame landschaps-, rivier- of aquatisch ecoloog (hbo+) is met zo’n 10 tot 15 jaar ervaring als projectleider van natuurontwikkelingsprojecten.
  • Goed op de hoogte is van de actuele uitdagingen, soortenkennis paraat heeft en een netwerk heeft opgebouwd in het rivierengebied en/of de delta.
  • Een creatieve geest heeft, vindingrijk is, denkt in oplossingen en altijd nieuwsgierig op zoek is naar mogelijkheden.
  • Een veelzijdig doener is met organisatietalent die gewend is te werken in een dynamisch team; ervaring heeft met het coördineren van multidisciplinaire teams, haar/zijn eigen werk zelfstandig plant en prioriteiten weet te stellen.
  • Een inspirerende teamplayer is die op een open, ontvankelijke wijze samenwerkt met de projectteams en partners. Iemand die het prettig vindt om samen te sparren, van elkaar te leren, elkaars ideeën verder te brengen/te verrijken en betrokken is bij zijn/haar collega’s, en hen zowel werkinhoudelijk als op persoonlijk vlak in hun ontwikkeling begeleidt.
  • Een stevige persoonlijkheid én een goed inlevingsvermogen heeft.

WAT BIEDEN WIJ? 

ARK biedt haar medewerkers zeer flexibele arbeidsvoorwaarden passend bij een dynamische, ondernemende organisatie. Anderzijds zijn onze arbeidsvoorwaarden als goededoelenorganisatie logischerwijs ook relatief sober ingericht.  

  • Het gaat om een dienstverband van vooralsnog 1 jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is voor 32 tot 40 uur per week (in overleg te bepalen).
  • Het beschikbare brutosalaris voor deze functie ligt tussen de € 3.404 en € 4.965 (salarisschaal D) op basis van 40 uur per week. Inschaling is afhankelijk van je ervaring. 

Herken je jezelf hierin? Stuur dan een brief met curriculum vitae naar info@ark.eu o.v.v. ‘sollicitatie projectleider delta en rivieren’. Neem voor meer informatie contact op met Jos Rademakers (directeur), 06-22447461 (tot 30 juli) of Esther Blom, 06-29535904 (vanaf 9 augustus).

Je sollicitatie dient uiterlijk 25 augustus 2021 door ons ontvangen te zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.