U bent hier

Vacature Projectmedewerker Natuurontwikkeling

11-01-2021|DOORARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling is aanjager van wilde natuur. Wij werken aan nieuwe natuurgebieden, ontwikkelen sprankelende visies, voeren proefprojecten uit en inspireren jonge professionals. Stichting ARK is een platte organisatie met circa 30 medewerkers, een team van doeners waar slagvaardigheid belangrijk is. Onze projectmedewerkers werken vanuit huis. Zij worden ondersteund door een bedrijfsbureau en communicatieteam in Nijmegen.

Wij zoeken een Projectmedewerker Natuurontwikkeling (4 tot 5 dagen per week) voor ons team "Gebiedsontwikkeling"

Gebieds- en natuurontwikkeling bij ARK

ARK realiseert op meerdere locaties in Nederland nieuwe, robuuste natuurgebieden. Jaarlijks gaat het om vele tientallen tot enkele honderden hectares. Dat gaat nagenoeg altijd gepaard met een gelijktijdige ontwikkeling van natuurgerichte recreatie, optimaal waterbeheer, toekomstbestendige lokale landbouw et cetera.

Voor onze projecten in de provincie Noord-Brabant zoeken wij ondersteuning van een projectmedewerker (werkvoorbereider, uitvoerder, beheerder). Op dit moment heeft ARK hier ruim 200 ha gronden verworven en zijn ruim 100 ha al voorzien van inrichtingsplannen die de komende jaren uitgevoerd kunnen worden. Dit vraagt enerzijds om een accurate projectbewaking, anderzijds om een open communicatie naar partners en omwonenden.

Taken projectmedewerker natuurontwikkeling

 • Ondersteunen van de projectvoorbereiding (o.a. uitschrijven planvoorstellen, voorbereiden kaartmateriaal, (laten) uitvoeren gebiedsverkenningen, meedenken in de planvorming, (laten) aanvragen van de benodigde vergunningen).
 • Bewaken van een accurate uitvoering (o.a. bewaken voorwaarden beschikkingen, planning en afspraken projectteam, voorbereiden overleggen, ondersteunen (externe) uitvoerders, oppakken hand- en spandiensten).
 • Betrekken van de omgeving en partners (o.a. optreden als aanspreekpunt in het terrein, onderhouden contacten omwonenden, organiseren bijeenkomsten, voorbereiden openingen, opstellen persberichten et cetera).
 • Organiseren en uitvoeren van het startbeheer (o.a. onderhoud rasters, regelen en toezicht houden op introductie begrazing, (laten) uitvoeren natuurbeheer).

Wij vragen

 • Een grote affiniteit met natuur en natuurontwikkeling (rewilding). Je draagt de visie en ambitie van ARK op wilde natuur een warm hart toe.
 • Een “groene” HBO-opleiding én minimaal 3 jaar concrete ervaring met uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten.
 • Een ondernemende en doortastende aanpak. Je bent een praktische doener met organisatietalent. Je bent in staat om je werk zelfstandig te organiseren en gewend te werken in een dynamisch team.
 • Een creatieve geest. Je bent vindingrijk en kunt denken in oplossingen. Je bent nieuwsgierig en altijd op zoek naar andere mogelijkheden.
 • Een stevige persoonlijkheid met een goed inlevingsvermogen. Je kunt met je enthousiasme mensen te inspireren en betrekken én je kunt ook omgaan met tegenwerpingen en weerstand.

Wij bieden

 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 1 jaar, voor 32 uur tot 40 per week.
 • Een brutosalaris tussen € 2.622 en € 3.877 (salarisschaal B, 2021) bij een voltijdsaanstelling (40 uur).
 • Flexibele en sobere arbeidsvoorwaarden, uitgaande van zelfwerkzame en betrokken medewerkers.

Nadere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Ger van den Oetelaar (06 2044 7518) of directeur Jos Rademakers (06 2244 7461). Graag solliciteren vóór maandag 1 februari 2021 via info@ark.eu onder vermelding van "Sollicitatie Projectmedewerker Natuurontwikkeling”. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in de week van 15 februari.

Nota Bene: De werkzaamheden dienen van huis uit te worden verricht. Dit betekent dat mensen die woonachtig zijn in Midden-Brabant de voorkeur hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.