U bent hier

Vacature Projectmedewerker Natuurlijke bosontwikkeling

20-07-2021|DOORARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling is aanjager van meer en wildere natuur. Wij ontwikkelen ideeën, voeren proefprojecten uit én realiseren jaarlijks tientallen hectares nieuwe natuur. Wij inspireren (toekomstige) beheerders, eigenaren en ontwikkelaars om te investeren in meer en wildere natuur, in Nederland en aangrenzende landstreken. ARK Natuurontwikkeling is een platte organisatie met korte lijnen, waar slagvaardigheid belangrijk is. Onze circa 30 medewerkers werken grotendeels vanuit huis, daarbij ondersteund vanuit een bedrijfsbureau en communicatieteam in Nijmegen.

Wij zoeken een bevlogen Projectmedewerker Natuurlijke bosontwikkeling (4 dagen per week).

WAT GA JE DOEN? 

Je werkt als goed geïnformeerd en geëngageerd bosecoloog binnen ARK aan de opzet en uitvoering van pilots revitalisering van bos- en bosbodems op met name de zuidelijke Veluwe en in Brabant. Je werkt aan de concretisering van onze visie op bos “Het Wandelende Woud” waarin wij het breed gedragen beeld van een permanent gesloten opgaand bos bevragen. Jij brengt onze ideeën en visie in voorbeeldprojecten in de praktijk. Samen met andere ARK’ers bouw je onze ervaringen met spontane bosontwikkeling, bosomvorming en bosbegrazing verder uit.

WAT VERWACHTEN WIJ? 

ARK verwacht van een projectmedewerker natuurbos dat zij/hij: 

  • Een grote persoonlijke betrokkenheid heeft bij onze ambitie, bij het concept rewilding en bij de gedrevenheid en ondernemende aanpak van ARK.
  • Zich herkent in onze visie op bos en ideeën over spontane, natuurlijke bosontwikkeling; levende bosbodems en bosbegrazing. Een goed netwerk in dit werkveld strekt tot aanbeveling.
  • Kennis en netwerk heeft in de wereld van bos-, natuur en wildbeheer(ders).
  • Over een goede ecologische veldkennis beschikt en zo mogelijk veel terreinervaring heeft opgebouwd in natuurlijke bossen.
  • Een goed opgeleide (mbo+, hbo) professional is met 5 tot 10 jaar ervaring met natuurlijke bosontwikkeling, bosbegrazing en wildbeheer.
  • Een veelzijdig doener is met organisatietalent die meervoudige taken weet uit te voeren binnen meerdere projectteams en haar/zijn eigen werk zelfstandig plant en prioriteiten weet te stellen.
  • In staat is om op een toegankelijke en ontvankelijke wijze te communiceren over zijn werk naar omwonenden én professionals en een sterke, positieve uitstraling heeft. Goed luistert naar de ideeën en overtuigingen van belanghebbenden in en rond onze projectgebieden en onze visie op natuur en beheer helder uiteen kan zetten.

WAT BIEDEN WIJ? 

ARK biedt haar medewerkers zeer flexibele arbeidsvoorwaarden passend bij een dynamische, ondernemende organisatie. Anderzijds zijn onze arbeidsvoorwaarden als goededoelenorganisatie logischerwijs ook relatief sober ingericht.

Je werkt vanuit eigen woning; voor deze functie heeft een woonplaats op de zuidelijke Veluwe de voorkeur. 

  • Het gaat om een dienstverband van vooralsnog 1 jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is voor 32 uur per week (in overleg te bepalen).
  • Het beschikbare brutosalaris voor deze functie ligt tussen de € 2.622 en € 3.877 (salarisschaal B) op basis van 40 uur per week. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.

Herken je jezelf hierin? Stuur dan een brief met curriculum vitae naar info@ark.eu o.v.v. ‘sollicitatie projectmedewerker natuurbos’. Neem voor meer informatie contact op met Jos Rademakers (directeur) 06-22447461 of Marieke Reisinger (projectleider) 06-58740110.

Graag uiterlijk 25 augustus 2021 solliciteren.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.