U bent hier

Nationale Postcode Loterij Steunt ARK met 3.085.000 euro

9-04-2021|DOORARK Rewilding Nederland

Al jaren ondersteunt de Nationale Postcode Loterij het werk van ARK Natuurontwikkeling. Daar zijn we ontzettend blij mee, want het stelt ons in staat meer wilde natuur in Nederland te realiseren. Dit jaar ontving ARK een bijdrage van 900.000 euro. En daarmee was de koek nog niet op. We ontvingen  tevens een prachtige extra bijdrage van 2.185.000 euro voor ons project ‘Rewilding de Veluwe’ dat in 2021 van start is gegaan.

ARK werkt aan hetrealiseren van een aaneengesloten en wilde Veluwe (Illustratie Jeroen Helmer)

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan ARK jaarlijks vernieuwende projecten opzetten. Dit jaar gaan we het geld onder meer inzetten voor nieuwe natuurontwikkeling in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, het terugbrengen van de steur en schelpdierbanken in de Nederlandse wateren en het herstellen van complete ecosystemen op veel verschillende plekken in Nederland.

SPANNENDE EN ROBUUSTE NATUUR

ARK is sinds 1996 een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 euro. Sinds 1996 ontving ARK al 28,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Met die geweldige steun in de rug werken we aan meer wilde, sterke en robuuste natuur in Nederland. Dat is natuur die tegen een stootje kan en ook is bestand tegen klimaatverandering. Het is natuur die toegankelijk is voor mensen en zorgt voor draagvlak en verbondenheid. Het is natuur die zichzelf kan redden en het beheer van wilde natuur kost daardoor minder geld en is dus voordeliger voor de toekomst. Het is natuur die uitdagend en spannend is en waar je otters, wisenten, wilde katten, wolven, bevers en zeldzame vogels en vlinders kunt tegenkomen.

Vanaf dit jaar maken we met steun van de Nationale Postcode Loterij ook het verschil op onze eigen Veluwe. Op de Kemperheide, midden op de zuidelijke Veluwe, gaat ARK Natuurontwikkeling de natuur een enorme oppepper geven. Dankzij een bijdrage van 2.185.000 euro van de Nationale Postcode Loterij is het project ‘Rewilding de Veluwe’ dit jaar van start gegaan. Natuurgebieden worden aaneengesloten en kwijnend monotoon naaldbos verandert in vitaal bos vol leven. Vele planten en dieren profiteren hiervan en Nederland krijgt er zo een prachtig wild natuurgebied bij waar ook wandelaars en natuurliefhebbers hun ogen uit kijken.

Zo maken we Nederland mooier, wilder, leefbaarder en klimaatbestendiger. Dankzij de Nationale Postcode Loterij kunnen ARK Natuurontwikkeling en partners blijven werken aan wilde natuur waar mensen en dieren van profiteren. Heel erg veel dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij!

347 MILJOEN VOOR MENS EN NATUUR 

De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 347 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert gaat naar 123 goede doelen en de evenzovele missies voor een betere wereld. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.