U bent hier

Winnaars otteractie bekend

26-03-2020|DOORARK Rewilding Nederland

UPDATE: Begin juli 2020 heeft de bijplaatsing van otters (in aanwezigheid van prijswinnaars) plaatsgevonden in de Rijnstrangen. Door de coronapandemie zijn de otterexcursies uitgesteld geweest. Op zondag 31 oktober 2021 zijn ze alsnog voor de winnende donateurs georganiseerd in de Rijnstrangen.

Otterexcursie voor prijswinnaars van de ARK-jubileumactie
Otterexcursie voor prijswinnaars van de ARK-jubileumactie

Jubileumactie

De uitslag van onze jubileumactie voor de otter is bekend. De donateurs die een speciale otter-excursie of een plekje bij de bijplaatsing van een otter hebben gewonnen, zijn via loting geselecteerd. Dankzij deze gulle gevers zijn we nu een stap dichter bij ons doel; de otter vrij baan geven in de natuur van de Ooijse Graaf bij Nijmegen.

Nu zo veel mogelijk thuis wordt gewerkt, had de trekking nog wat voeten in de aarde, maar door middel van een televergadering kon de loting toch plaatsvinden.

Trekking van winnende nummers voor de otteractie
Trekking van winnende nummers voor de otteractie

Vanwege het coronavirus kan op dit moment nog geen exacte datum worden geprikt voor de otter-excursie en de bijplaatsing. Winnaars zullen hierover later worden geïnformeerd. In de tussentijd wordt winnaars gevraagd zich te melden via het e-mailadres dat ze op hun rekeningafschrift kunnen terugvinden. Hieronder de eindcijfers van de winnende bankrekeningnummers:

Otterexcursie

… 5854
… 3372
… 8724
… 5485
… 1577
… 2198
… 3947
… 6656
… 1169
… 2351
… 5398
… 2276
… 5096
… 2895
… 1523
… 1754
… 3469
… 5328
… 7462
… 3857

Bijplaatsing

… 5100
… 9943
… 3196
… 0082
… 1345

Waarom deze actie?

De otter is het boegbeeld van de waterkwaliteit en natuurlijke oevers en staat symbool voor een gezonde natuur. In het natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen leven momenteel tien otters. Net als in de rest van het land is het verkeer hier helaas nog doodsoorzaak nummer één voor de otter (en vele andere dieren).

In de Gelderse Poort ligt midden in het otterleefgebied de Ooijse Graaf, een plek die flink aangepakt moet worden. Deze oude rivierarm van de Waal ligt tussen de Ooijpolder en de Millingerwaard. Om de otters te helpen zullen we iets moeten doen aan het versnipperde landschap daar. Voor 37.926 euro stellen we deze ontbrekende schakel veilig en krijgt de otter vrij baan. Een ideale kans om ook te zorgen voor een goede en veilige uitwisseling tussen de otterpopulaties in Nederland en Duitsland. Verschillende planten en dieren profiteren ook van deze ecologische verbinding.

Kom ook in actie en geef een vrije doorgang kado!

We willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun vrijgevigheid en steun. Jullie steun motiveert ons en helpt ons hard te blijven werken aan een wilder Nederland mét veilige verbindingen voor de otter!

Elke financiële bijdrage is nog steeds van harte welkom. Kom daarom ook in actie en geef een vrije doorgang kado! Je maakt dan weliswaar geen kans meer op een otterexcursie of plekje bij een bijplaatsing, maar jouw steun blijft meer dan welkom. Ga naar www.ark.eu/helpdeotter en geef voor een wilder Nederland en de otter!

De otter is hét boegbeeld voor waterkwaliteit
De otter is hét boegbeeld voor waterkwaliteit

Meer weten over de otter, hét boegbeeld van de waterkwaliteit en natuurlijke oevers? Download de gratis ottertekening in onze web(geef)winkel.

ARK Natuurontwikkeling werkt zonder structurele overheidsgelden. Inkomsten komen vooral uit opdrachten en projecten. Nieuwe, innovatieve voorbeeldprojecten worden indien nodig bekostigd met gelden van fondsen, donaties en de Nationale Postcode Loterij. Elke euro wordt bij ARK besteed aan de natuur. Wij zijn door de Belastingdienst goedgekeurd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), waarmee donaties fiscaal aftrekbaar kunnen zijn.