U bent hier

Vacature Medewerker Communicatie

26-03-2020|DOORARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling is aanjager en kwartiermaker van de ontwikkeling van wilde natuur, in Nederland en aangrenzende buitenlandse landstreken. ARK is in 1989 opgericht om natuur te realiseren én om ons denken over de natuur in beweging te brengen. Sindsdien hebben veel van onze ideeën en ervaringen navolging gevonden in het beheer en uitbreiding van natuur in Nederland.  

Anno 2020 is ARK nog steeds een van de weinige natuurorganisaties die het ontwikkelen van nieuwe, wilde natuur als kernstrategie kiest. Wij doen dat door grensverleggende visies te ontwikkelen, nieuwe natuur te ontwikkelen, proefprojecten uit te voeren en educatie van young professionals.  

ARK Natuurontwikkeling is een stichting met circa 30 medewerkers. ARK is een platte organisatie met korte lijnen, waar slagvaardigheid belangrijk is. De bedrijfsvoering wordt vanuit het kantoor in Nijmegen verricht; de meeste medewerkers werken vanuit huis.

Wij zoeken een Medewerker Communicatie (± 36 uur per week) 

FUNCTIE 

In de functie van Medewerker Communicatie word je toegevoegd aan het team communicatie van ARK, dat bestaat uit twee andere personen. Met hen geef je, vanuit ons bedrijfsbureau in Nijmegen, invulling aan de profilering van ARK via social media, nieuwsbrieven, website, jaarverslag, woordvoering enz. Je trekt een of meerdere van deze middelen en je werkt mee aan de ontwikkeling nieuwe communicatie-projecten. 

Daarnaast ben je onderdeel van meerdere projectteams. Je ontwikkelt samen met de projectleider de communicatie-aanpak. Samen met het projectteam voer je de benodigde activiteiten uit, weet je de omgeving bij onze natuurontwikkelingsprojecten te betrekken en onze resultaten te delen. 

GEVRAAGDE ERVARING EN KWALITEITEN 

Van onze medewerkers wordt verwacht dat zij betrokken, vakbekwaam en doortastend zijn én zich bovendien open en ontvankelijk kunnen opstellen. Die kwaliteiten zoeken wij ook in onze nieuwe medewerker communicatie.  

  • Je hebt een actieve interesse in natuur en draagt de natuurontwikkelingsvisie en ambitie van ARK een warm hart toe. Je weet het “verhaal van ARK” vol enthousiasme en met kennis over te brengen.
  • Je bent een vakbekwame professional met zo’n 5 jaar ervaring in uitvoerende communicatie. Uiteraard beschik je over uitstekende schrijf-, redactionele, mondelinge en sociale vaardigheden. Je hebt een hbo-opleiding op het gebied van communicatie, marketing of natuureducatie afgerond. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en ontwikkelt je vaardigheden. Je maakt doeltreffend en creatief gebruik van sociale media, internet, et cetera. Je bent in staat kostenramingen te maken, planmatig te werken en doelmatige rapportages te maken.
  • Je bent een praktische doener met organisatietalent. Je bent nieuwsgierig en ondernemend, neemt zelf initiatief, laat je niet snel uit het veld slaan en hebt een praktische instelling. Je werkt zelfstandig en resultaatgericht.
  • Je hebt een goed inlevingsvermogen. Je bent in staat om vanuit het perspectief van onze omgeving de juiste boodschappen te formuleren en middelen in te zetten. Je bent leergierig, ontwikkelingsgericht en durft je kwetsbaar op te stellen. Je vervult een constructieve rol binnen het communicatieteam en de projectteams. 

ARBEIDSVOORWAARDEN 

  • Het gaat om een dienstverband van vooralsnog 1 jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is voor 32 tot 40 uur per week (in overleg te bepalen).
  • Het brutosalaris is tussen de € 2.551 en € 3.772 (salarisschaal B) op basis van 40 uur per week. Inschaling is afhankelijk van je ervaring. 

Onze relatief sobere arbeidsvoorwaarden (vastgesteld in juni 2019) zijn gebaseerd op toewijding van onze medewerkers én gericht op flexibel en vrij werken. ARK-medewerkers bepalen zelf (in onderling overleg) hun werktijden en vrije dagen.  

Herken je jezelf hierin? Stuur dan een brief met CV via info@ark.eu o.v.v. ‘sollicitatie medewerker communicatie’. Neem voor meer informatie contact op met Jos Rademakers (directeur), 06-22447461. Graag uiterlijk 31 maart 2020 solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.