U bent hier

Studenten sponsoren otter

5-02-2020|DOORARK Rewilding Nederland

Wat een mooi cadeau! Meer dan 500 euro voor de otter, opgehaald door studenten! BeeVee, de vereniging voor biologiestudenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen, kiest ieder jaar een goed doel waarvoor ze geld inzamelen. Voor 2019 was dat ARK Natuurontwikkeling, in het bijzonder de otteractie in de Gelderse Poort.

Roze varken voor de otter

Het hele jaar is er door de studenten bij diverse gelegenheden geld ingezameld voor de otteractie van ARK. Dat gebeurde ook tijdens een gastcollege van ARK voor eerstejaars biologiestudenten. Een roze spaarvarkentje werd doorgegeven in de collegebanken. Op 3 februari werd het binnengehaalde bedrag bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse verenigingsdiner. ARK’er Elma Duijndam mocht het bedrag symbolisch in ontvangst nemen. Een mooie cheque, met natuurlijk een afbeelding van een otter daarop. Elma: “Daar zijn we ontzettend blij mee. In de Gelderse Poort zijn we druk bezig om het leefgebied voor otters te herstellen en knelpunten op te lossen, zoals versnippering van het leefgebied. Door sleutelgebieden aan te kopen en natuurlijke processen meer de ruimte te geven wordt het niet alleen voor de otter, maar ook voor andere planten en dieren een betere plek.

Studentenvereniging BeeVee overhandigt de cheque
Studentenvereniging BeeVee overhandigt de cheque

Help de otter

In de Gelderse Poort ligt midden in otterleefgebied een plek die flink aangepakt moet worden. Om de otters te helpen wil ARK iets doen aan het versnipperde landschap daar. Voor 37.926 euro stellen we deze ontbrekende schakel veilig en krijgt de otter vrij baan. Verschillende planten en dieren profiteren daarvan. Een ideale kans om ook te zorgen voor een goede en veilige uitwisseling tussen de otterpopulaties in Nederland en Duitsland. Dat kunnen we echter niet alleen. Steun daarom onze otteractie en help de otter! Kijk daarvoor op ark.eu/helpdeotter.

Otter
Otter

Bij een donatie van meer dan 10 euro maak je bovendien kans om mee te gaan op een speciale otter-excursie. Bij een donatie van meer dan 50 euro verloten we 5 plaatsen aan mensen die aanwezig kunnen zijn bij een volgende bijplaatsing van otters. Ook de studenten van BeeVee zijn uitgenodigd voor een speciale otterexcursie en de vereniging dingt natuurlijk mee in de loting om aanwezig te zijn bij het bijplaatsen van enkele nieuwe otters.