U bent hier

Maatregelen na voorval met tauros in Maashorst

6-01-2020|DOORARK Rewilding Nederland

Zondag 5 januari 2020 heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in De Maashorst, een groot natuurgebied in Brabant gelegen tussen Oss en Uden. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros. Hij liep een aantal gebroken ribben en enkele flinke kneuzingen op. Wij betreuren dit ten zeerste en hopen dat de man snel en volledig hersteld. 

Tauros uit gebied gehaald

Hans Vereijken, voorzitter bestuurlijk Regie Team de Maashorst: “We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen. Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop.” Het bewuste dier is maandagmiddag uit de kudde gehaald, verdoofd en gevangen. Het beest is daarna naar de Stichting Taurus in Keent gebracht.

HOud afstand van grote grazers

Het begrazingsgebied blijft toegankelijk voor publiek. Bezoekers worden nadrukkelijk gewezen op de regel om 50 meter afstand te houden van de dieren. 

ARK is sinds 1 januari gestopt met haar werkzaamheden in De Maashorst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@demaashorst.nl