U bent hier

Win een gratis excursie in de Millingerwaard

23-09-2019|DOORARK Rewilding Nederland

Verzamelaars van de muntencollectie Wildlife in Nederland maken kans op een gratis excursie in de Millingerwaard. De eerstvolgende penning in de serie van de Koninklijke Munt is die van de rivierrombout! Op 30 penningen met de rivierrombout staat het woord ‘Wildlife’ in de rand. Deze 30 exemplaren worden willekeurig verstuurd naar mensen die reeds ingeschreven staan voor de Wildlife in Nederland Collectie en mensen die zich voor de collectie inschrijven vóór 1 oktober 2019, 12:00 uur. Heeft uw rivierrombout penning ‘Wildlife’ in de rand staan? Dan heeft u een gratis excursie in de Millingerwaard gewonnen voor 4 personen op zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 16:00 uur! Kijk hier voor details en actievoorwaarden van de Koninklijke Munt.


Wildlife comeback

Verzamelmap Wildlife in Nederland Collectie
Verzamelmap Wildlife in Nederland Collectie

De collectie ‘Wildlife in Nederland’ richt zich op de terugkeer van dieren in de Nederlandse natuur. Ze zijn zeldzaam, worden in hun voortbestaan bedreigd en staan daarom vaak op de Rode Lijst. Het is dus echt een feestje als zeldzame insecten, vogels en andere dieren weer zijn te vinden in Nederland. De collectie bevat twaalf bijzondere, teruggekeerde dieren in de Nederlandse natuur die in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling zijn gekozen; wolf, zeearend, bever, rivierrombout, wisent, steur, kraanvogel, wilde kat, vliegend hert, otter, konikpaard en koninginnenpage. Het gaat om dieren die profiteren van de ontwikkeling van nieuwe, robuuste en dynamische natuurgebieden zoals de Millingerwaard. Door verbindingen tussen deze gebieden kunnen de dieren zich ook beter verplaatsen en zich aanpassen aan veranderingen.

Rivierrombout. Foto: Twan Teunissen
Rivierrombout. Foto: Twan Teunissen

Excursie Millingerwaard

De Millingerwaard is één van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Waal waar een enorme rijkdom aan planten en dieren valt te ontdekken. Grote kuddes gallowayrunderen en konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. De Millingerwaard is in korte tijd een populair gebied bij vele natuurliefhebbers geworden. Met deze excursie gaat u een begeleide struintocht maken in de Millingerwaard met ARKer Bart Beekers, waarbij u allerlei dieren kunt tegenkomen uit de Wildlife in Nederland Collectie, waaronder de rivierrombout. De rivierrombout is een echte rivierbewoner. Het is een libel uit de familie van de rombouten, de enige familie waarbij de ogen op de kop elkaar niet raken.

Kijkhuis Millingerwaard
Kijkhuis Millingerwaard

Ook kans maken op deze excursie? Zorg dat u uiterlijk 1 oktober 12:00 uur ingeschreven staat op de Wildlife in Nederland Collectie en maak daardoor automatisch kans! Heeft uw rivierrombout penning geen ‘Wildlife’ in de rand staan? Niet getreurd, er komen nog meer leuke winacties aan! Wat dacht u van gratis entreekaarten voor Diergaarde Blijdorp? Hier wordt later meer over bekendgemaakt. Niks missen? Kijk hier.