U bent hier

Natuur krijgt de ruimte in uiterwaard bij Tiel

26-09-2019|DOORARK Rewilding Nederland

De Kleine Willemswaard in Tiel is een heuse Stadswaard, een kruising tussen een natuurgebied en een park. Hier gaan hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie hand in hand. De komende drie jaar zet ARK Natuurontwikkeling in opdracht van Rijkswaterstaat in dit gebied een nieuw natuurgericht beheer op, waarin vooral natuurlijk processen de hoofdrol hebben. Hierbij betrekken we mensen uit de omgeving en onderzoeken we verschillende wensen en ideeën voor het gebied, zo hopen we het beheer uiteindelijk  in handen te kunnen geven van een groep geïnteresseerde Tielenaren.

Op donderdag 19 september kwamen ruim tien geïnteresseerden bijeen in het Oosthonk van Tiel om ideeën, wensen en zorgen over de Kleine Willemswaard met elkaar te delen. Zo worden er in het gebied veel honden uitgelaten, iets wat mogelijk zal blijven. Wat binnenkort niet meer mogelijk is, is het gebied in rijden met de auto. Onder andere door het plaatsen van een toegangspoort met een balk wordt de toegang afgesloten voor auto’s.

Bijeenkomst in het Oosthonk Tiel
Bijeenkomst in het Oosthonk Tiel

De meeste aanwezigen waren het met elkaar eens: De natuur staat voorop, maar zoek de verbinding met de mensen uit de omgeving. Geef excursies, ook voor kinderen.

Heb jij ook nog opmerkingen, aanvullingen, wensen of zorgen over de Kleine Willemswaard in Tiel? Mail ze dan naar Jos.rademakers@ark.eu.

Wandelaars in Kleine Willemswaard