U bent hier

Nationale Postcode Loterij steunt ARK met 900.000 euro

4-03-2019|DOORARK Rewilding Nederland

Al jaren ondersteunt de Nationale Postcode Loterij het werk van ARK Natuurontwikkeling. Daar zijn we ontzettend blij mee, want het stelt ons in staat meer wilde natuur in Nederland te realiseren. Op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, op 4 maart in Carré, ontving ARK een prachtige bijdrage van 900.000 euro.

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan ARK jaarlijks vernieuwende projecten opzetten. ARK Natuurontwikkeling ontving op het Goed Geld Gala maandagavond in Theater Carré in Amsterdam een bijdrage van 900.000 euro. Dit jaar gaan we het geld onder meer inzetten voor nieuwe natuurontwikkeling in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, het terugbrengen van de steur en schelpdierbanken in de Nederlandse wateren en het herstellen van complete ecosystemen op veel verschillende plekken in Nederland.

Goed Geld Gala 2019. Foto: Roy Beusker
Goed Geld Gala 2019. Foto: Roy Beusker

Spannende en robuuste natuur

ARK is sinds 1996 een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 euro. Sinds 1996 ontving ARK al 25 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Met die geweldige steun in de rug werken we aan meer wilde, sterke en robuuste natuur in Nederland. Dat is natuur die tegen een stootje kan en ook is bestand tegen klimaatverandering. Het is natuur die toegankelijk is voor mensen en zorgt voor draagvlak en verbondenheid. Het is natuur die zichzelf kan redden en voordeliger is voor de toekomst. Het is natuur die uitdagend en spannend is en waar je otters, wisenten, wilde katten, wolven en bevers kunt tegenkomen.

Gulpdal. Foto: Twan Teunissen
Gulpdal. Foto: Twan Teunissen

Daarnaast maken we ook dit jaar met steun van de Nationale Postcode Loterij, en samen met onze partners, het verschil in het Gulpdal. Van de bron in Wallonië, via de middenloop in de Vlaamse Voerstreek tot aan de monding in Nederlands Limburg. Weten wat we daar doen? Lees het hier.

Zo maken we Nederland mooier, wilder, leefbaarder en klimaatbestendiger. Dankzij de Nationale Postcode Loterij kunnen ARK Natuurontwikkeling en partners blijven werken aan wilde natuur waar mensen en dieren van profiteren. Heel erg veel dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij!

Recordschenking van ruim 370 miljoen voor mens en natuur 

De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.