U bent hier

Edelherten weer terug na stormschade

7-03-2019|DOORARK Rewilding Nederland

Zeven edelherten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 5 maart 2019 hun omheinde leefgebied in Het Groene Woud tijdelijk verlaten. Door storm en harde windvlagen zijn een aantal bomen op de omrastering van het edelhertengebied gevallen, waardoor er een opening in het hekwerk is ontstaan. De hindes zagen hun kans schoon om op verkenningstocht te gaan.

Na de uitbraak hebben Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling direct het calamiteitenplan in werking gesteld en zijn de edelherten door beheerders en vrijwilligers weer terug naar het omheinde edelhertengebied in de Scheeken gebracht. Het hekwerk is direct gerepareerd.

Een van de hindes heeft de verkenningstocht helaas niet overleefd, de andere dieren maken het goed. Ze kwamen op het drukke spoortraject tussen Boxtel en Best terecht. Hoewel we het leefgebied van de edelherten willen uitbreiden naar de andere kant van het spoor betreuren wij deze confrontatie. Het geeft echter goed weer hoe belangrijk het in aanleg zijnde ecoduct over het spoor is.