U bent hier

Waterbus zes dagen per week naar Haringvliet

24-07-2018|DOORARK Rewilding Nederland

Tijdens de zomervakantie vaart de Waterbus zes dagen per week naar het Haringvliet. Afwisselend kun je in Rotterdam of Dorecht opstappen om naar het Haringvliet te varen waar verschillende bestemmingen worden aangedaan. Vaar mee met de Haringvliet Expeditie van Waterbus en beleef het Haringvliet op een unieke wijze. Een leuk uitje voor het hele gezin!


Haringvlietboekje

Expeditie Haringvliet vaart van 10 juli tot en met 26 augustus zes dagen per week (alleen de maandag niet). Na de zomervakantie vaart de Waterbus nog tot 30 september elk weekend naar en over het Haringvliet. Neem de fiets gratis mee aan boord en maak prachtige fietstochten. Gebruik de Waterbus als hop on-hop off en ontdek de leukste bestemmingen rondom het Haringvliet. Zie het Haringvlietboekje voor tips om het veelzijdige Haringvliet met haar unieke natuur te ontdekken. Dit boekje wordt gratis uitgedeeld op de Waterbus.

Opstappen in Rotterdam of Dordrecht

Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kun je in Rotterdam op de Waterbus stappen om via Oud-Beijerland en Spijkenisse naar het Haringvliet te varen en daar de bestemmingen Hellevoetsluis, Tiengemeten, Middelharnis en Stellendam aan te doen. Ook op de donderdag kun je in Rotterdam opstappen, waarna vervolgens tussen Tiengemeten en Willemstad op en neer gependeld wordt en aan het eind van de dag weer richting Rotterdam gevaren wordt. Op woensdag en zondag vaart de Waterbus vanuit Dordrecht via Willemstad naar het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet en andersom.

Waterbus
Waterbus

Koop je ticket online

Tickets voor de Waterbus Haringvliet Expeditie zijn alleen online te bestellen. Ga daarvoor naar www.waterbus.nl/haringvliet. Hier vind je ook meer informatie over de vaartijden en op- en afstaplocaties. Op vertoon van het waterbusticket krijg je bij verschillende musea en bezienswaardigheden rondom het Haringvliet een korting op de entreeprijs.

Droomfonds

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet is in 2016 ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet. Zes natuurorganisaties slaan samen met de regio de handen ineen om met steun van de Nationale Postcode Loterij het Haringvliet een ecologische en economische impuls te geven. Kijk voor meer info op Haringvliet.nu. Na de eerste twee succesvolle jaren komt de Haringvliet expeditie in 2018 tot stand door een financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland.