U bent hier

Verslag veldlessen Maashorst 2017

4-01-2018|DOORARK Rewilding Nederland

Voor het derde jaar verzorgde ARK in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst veldlessen in de Maashorst. 392 basisscholieren deden mee met de vedlessen en werden begeleid door 105 volwassenen. Een verslag over de veldlessen in 2017 staat nu online.

Veldlessen Maashorst
Veldlessen Maashorst

Met het veldlesproject 'Op speurtocht in De Maashorst' krijgen schoolkinderen een unieke natuurbelevenis op een plek waar hard wordt gewerkt aan natuurontwikkeling. De kinderen leren in de klas over de bijzondere kwaliteiten van het natuurgebied De Maashorst en over de veranderingen die hier plaatsvinden. Tijdens een bezoek aan gebied ontdekken de kinderen zelf hoe mooi en bijzonder deze plek is. Met dit project worden niet alleen veel kinderen bereikt, maar ook veel volwassenen, zoals ouders en leerkrachten.

Om kinderen bij natuurontwikkeling in De Maashorst te betrekken heeft ARK Natuurontwikkeling in 2015 samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst een veldwerkproject voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs ontwikkeld. Het project bestaat uit een powerpointpresentatie op school en een veldles in het terrein zelf. Dit is het verslag van het derde jaar van het veldlesproject. De veldlessen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Het verslag van de veldlessen in de Maashorst lees je hier.