U bent hier

Veldlessen in Limburg: Toen, nu en in de toekomst

7-06-2018|DOORARK Rewilding Nederland

Op vrijdag 1 juni vierde ARK in Limburg feest ter ere van 25 jaar veldlessen in de nieuwe natuur. Feestlocatie was Borgharen. Een goed gekozen locatie omdat in 2015 hier het eerste nieuwe natuurgebied werd opgeleverd in het kader van het Grensmaasproject. Maar ook omdat de eerste veldlessen van ARK in 1993 zijn begonnen op de tegenovergelegen oever op Hochter Bampd. Een uitgelezen locatie voor de festiviteiten dus, maar wel een plek waar die dag 12 uur lang een zware weersdepressie boven hing. Gevolg: regen, regen en nog eens regen. En een verregend feestje.

Gelukkig was het in de feesttent aan de Maas goed en droog toeven voor alle gasten en organisaties die zich in de afgelopen 25 jaar sterk hebben gemaakt voor de veldlessen in Limburg. Bovendien toonden deze weersomstandigheden perfect aan hoe belangrijk de rivierverruiming hier is.

ARK kreeg tenslotte nog een prachtig cadeau van het Consortium Grensmaas. Tot het einde van het Grensmaasproject zal het de veldlessen van ARK financieel ondersteunen! Wilt u ook bijdragen aan de betrokkenheid van de jeugd bij natuurontwikkeling in hun "achtertuin"? Kijk dan hier hoe u sponsor kunt worden van de ARK veldlessen. Klik hier voor meer informatie over de buitenlessen.

Locaties ARK veldlessen in Limburg in de afgelopen 25 jaar
Locaties ARK veldlessen in Limburg in de afgelopen 25 jaar