U bent hier

Terugblik op World Fish Migration Day in Nijmegen

26-04-2018|DOORARK Natuurontwikkeling

Op 21 april stond Natuur-educatiecentrum De Bastei in het teken van trekvissen. Samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en ARK Natuurontwikkeling werd deze dag georganiseerd. Er was allerlei informatie te vinden over vissoorten, vismigratie en visonderzoek. Ook waren er vier excursies. Bezoekers wandelden een uur met een gids naar de vistrap bij het Hollands-Duits gemaal en de pas gerealiseerde geul in de Stadswaard.

In de geul werd ook nog zegenvisserij uitgevoerd door ATKB. Het hoogtepunt van de dag! De gevangen vissen werden in witte tobbes en in glazen cuvetten gedaan zodat ze goed bekeken konden worden. Er werd veel kolblei en alver gevangen, een aantal brasem, baars, snoekbaars, blankvoorn, pos, pontische stroomgordel en bittervoorn, maar ook een enkele winde en blauwneus. Het prachtige weer en veel geintereseerde bezoekers maakt het tot een geslaagde dag.

Dit programma werd aangeboden om een indruk te geven van de maatregelen die worden genomen om de leefomstandigheden voor riviervissen te verbeteren in het kader van de Groen Blauwe Rijn Alliantie.