U bent hier

Swim Fish Swim! expo in Stellendam

21-12-2018|DOORARK Rewilding Nederland

Tot 26 januari 2019 is de tentoonstelling Swim Fish Swim! te bezoeken bij A Seal in Stellendam. Deze tentoonstelling brengt de terugkeer van de dynamische deltanatuur van het Haringvliet, en de gevolgen voor de kleinste bergbeekjes elders in Europa, in beeld. Een migratiespel dompelt de bezoeker onder in de trekroutes die Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm afleggen.

Swim Fish Swim!

Van 17 maart tot 28 oktober was de tentoonstelling Swim Fish Swim! te bezoeken bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. De interactieve tentoonstelling werd daar zeer positief ontvangen. De topper in de expositie is ongetwijfeld het migratiespel van Swim, Fish, Swim! Aan een grote tafel, met de Alpen op de achtergrond, volg je de trekroutes die Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm afleggen vanuit de Noordzee door het Haringvliet naar het achterland van Europa. Door goede antwoorden te geven, verzamel je steeds meer vissen op hun trekroute. Er is een versie voor zowel jong als oud en beide hebben het spel enthousiast gespeeld om de high score neer te zetten. Vooral de jeugd trok meteen naar het spel aan de tafel toe!

Tentoonstelling Swim Fish Swim!
Tentoonstelling Swim Fish Swim!

Haringvlietsluizen op een kier

Het inmiddels bekroonde Rijksmonument, de Haringvlietsluizen, gaan sinds 15 november regelmatig op een kier, waardoor trekvissen makkelijker de sluizen kunnen passeren. ‘Ons bezoekerscentrum bevindt zich op de perfecte locatie om deze tentoonstelling te laten zien en het belang van het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen. Het publiek loopt na het bekijken van Swim Fish Swim! ons buitenterrein op om uit te kijken over de imposante Deltawerken en het natuurgebied wat zich aan het ontwikkelen is’, zegt Karola van de Velde, bedrijfsleider bij A Seal.

Reizende expositie

Swim Fish Swim! is een productie van HaarlemAmsterdam en een samenwerking van ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat. Naast een bijdrage van de provincie Zuid-Holland, maakte de Nationale Postcode Loterij de expositie mogelijk als onderdeel van het Droomfondsproject Haringvliet. Swim Fish Swim! is een reizende expositie. Tot 26 januari kun je de tentoonstelling bij A Seal bezoeken, waarna het net als de trekvissen haar reis vervolgt.