U bent hier

Expeditie Haringvliet gaat weer varen

19-05-2018|DOORARK Rewilding Nederland

Op zaterdag 2 juni gaat Expeditie Haringvliet weer van start! Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet. Van 2 juni tot en met 30 september vaart de Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Dordrecht. Stap op en vaar naar Tiengemeten, Middelharnis, Hellevoetsluis, Stellendam en Willemstad.

In de maand juni vaart de Waterbus in de weekenden op zaterdag vanuit Rotterdam en op zondag vanuit Dordrecht richting het Haringvliet. In de zomervakantie wordt van dinsdag tot en met zondag gevaren. Kijk voor de exacte dienstregeling, vaardagen en afmeerlocaties op www.waterbus.nl/haringvliet. Net als afgelopen jaar kunnen reizigers voor Expeditie Haringvliet alleen online een ticket bestellen, waardoor je verzekerd bent van een plek aan boord.

Waterbus
Waterbus

Waterbus

De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Eric Schipper, directeur van Aquabus BV waar de Waterbus onderdeel van uitmaakt, is blij met het voortzetten van de Expeditie in 2018 "Het Haringvliet ligt op steenworp afstand van Rotterdam en Dordrecht. De reis via het water is niet alleen een leuke beleving, maar tegelijkertijd ontlasten we daarmee ook het lokale wegennet."

Lepelaar en blauwe reiger. Foto: Karel Bartik/Shutterstock
Lepelaar en blauwe reiger. Foto: Karel Bartik/Shutterstock

Dagje Uit

Expeditie Haringvliet biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Op Tiengemeten is er voor kinderen een grote natuurspeelplaats, en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken. De gratis uitgave 'Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring' geeft tips voor mooie wandelroutes, fietsroutes, vogelkijkplekken, visplekken en waterrecreatiemogelijkheden op en rond het Haringvliet. De wandel- en fietsroutes sluiten goed aan op de haltes van de Waterbus. Een perfecte combinatie voor een fijne dag uit op en rond het Haringvliet!

Droomfondsproject Haringvliet

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet maakt onderdeel uit van het Droomfondsproject Haringvliet en komt mede tot stand door de financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de grote sternen en de lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend regelmatig overvliegen. In september 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en krijgen trekvissen als zalm en steur weer meer kans om tussen zee en rivier te trekken.