U bent hier

Word gastheer van het Haringvliet

16-01-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een dagje uit of vakantiebestemming. Als ondernemer rond het Haringvliet kunt u daar de vruchten van plukken door als gastheer uw gasten te vertellen wat er in, op en rond het Haringvliet te zien en beleven valt qua natuur. Wij helpen u daar graag mee op weg met de cursus Gastheerschap van het Haringvliet. 24 januari is de eerste bijeenkomst. Meld u snel aan.

Gastheer van het Haringvliet

De cursus Gastheer van het Haringvliet informeert recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. Met de informatie uit de cursus is de ondernemer in staat zijn gasten te vertellen over bijvoorbeeld het ontstaan van het Haringvliet en de bijzondere natuur en hen te wijzen op de bijzondere plekjes. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Gastheren zijn daarmee ambassadeurs van het Haringvliet.

Vogelexcursie langs het Haringvliet
Vogelexcursie langs het Haringvliet

Tijdens de cursus leren deelnemers elkaar en elkaars onderneming kennen en bouwen zij samen een sterk netwerk op. Daarmee groeit de aantrekkingskracht van het bedrijf én van de regio. In vier cursusdagen en een terugkombijeenkomst wordt ingegaan op het landschap en de natuur in het gebied, maar ook op o.a. het cultureel erfgoed, de strijd met en tegen het water, en streekproducten . Ook is er volop ruimte om het Haringvliet zelf te beleven. De cursus wordt georganiseerd door IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in opdracht van ARK in  het kader van het Droomfondsproject Haringvliet met een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Daarbij wordt samengewerkt met de Provincie-Zuid-Holland, Marketing OP Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

Cursusdata

De cursus bestaat uit vier workshops en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mogen ondernemers zich profileren als Gastheer van het Haringvliet.

  • 24 januari 2017 13.00 - 17.00 Inleiding
  • 7 februari 2017 13.00 - 17.00 Landschap en natuur
  • 21 februari 2017 13.00 - 17.00 Historie
  • 7 maart 2017 13.00 - 17.00 Streekproducten
  • 28 maart 2017 13.00 - 17.00 Haringvliet vanaf het water

De cursus is bestemd voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme rond het Haringvliet. Kosten voor de cursus bedragen €100 per persoon. Neem voor aanmelding en meer informatie contact op met Arthur Hilgersom, tel. 06-51549486 of a.hilgersom@ivn.nl.