U bent hier

Wisent op de Veluwe op TV

8-09-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Zaterdag 9 september waren de wisenten op de Veluwe te zien op televisie en de uitzending staat nu online! Harm Edens, presentator van het natuurprogramma BuitenGewoon, gaat met ARKer Yvonne Kemp op zoek naar de wisenten.

BuitenGewoon op zoek naar wisenten op de Veluwe

Een kleine kudde wisenten leeft sinds het voorjaar van 2016 op de Veluwe. De wisenten hebben hier een leefgebied van 400 hectare in een voor publiek afgesloten gebied. De wisenten zijn een verrijking voor de Veluwse natuur. Dit extra leefgebied in Nederland draagt bij aan de instandhouding van de wisent.

De imposante dieren zijn alleen te bezoeken met begeleide excursies. Deze wildernisbeleving is een recreatieve impuls voor de streek. Reserveren voor deze bijzondere excursies kan via deze website.

Stichting Wisent op de Veluwe zorgt in samenwerking met Staatsbosbeheer en ARK Natuurontwikkeling voor de komst van deze Europese bizon. Meer informatie op de website Wisent op de Veluwe. Meer informatie over de wisent en andere leefgebieden van wisenten in Nederland staat hier.

BuitenGewoon is op zaterdagen te zien bij Omroep Gelderland, de uitzending start om 17.20 uur en wordt ieder uur herhaald. De uitzending van de Klompenwaard staat de volgende dag ook online.