U bent hier

Schatzoeken in het Drielandenpark rond Vaals en Gulpen-Wittem

7-04-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Geocachers weten in toenemende mate het Drielandenpark rond Vaals en Gulpen-Wittem te vinden. Reden: de geocaches die hier op initiatief van ARK Natuurontwikkeling zijn ontwikkeld. Bezoekers die de uitdaging aan gaan om deze schatten op te sporen, zijn razend enthousiast over hun zoektocht door de vrije natuur.

En dat is precies de bedoeling van ARK. Al sinds 2013 nodigt ze bezoekers uit om zich struinend een weg te banen door deze nieuwe wildernis met zijn weelderige bosranden, grote grazers en populaties van beschermde diersoorten zoals de hazelmuis. Niet over door de mens gebaande paden, maar dwars door de velden. Of over paadjes die zijn gemaakt door Schotse hooglanders. Geocaching voegt daar extra wandelplezier aan toe.

‘Mooie vergezichten’

Vrijwilliger Carsten Weeghels zorgt er steeds voor dat er ‘schatten’ in Wolfhaag, een natuurgebied in het Drielandenpark, liggen. Geochachers vinden er coördinaten en hints om de schatten te zoeken. Hebben ze een cache gevonden, dan onthult die een nieuwe aanwijzing voor een volgende schat. Het levert reacties op als ‘Leuke caches met goed te vinden info in een prachtig struingebied’ en ‘Prachtig wandelgebied met mooie vergezichten’.

Op zoek naar geocaches

Wie ook op zoek wil naar geocaches in het Drielandenpark maakt eenvoudig een account aan op www.geocaching.com. Hierop zijn alle geocaches van ARK aangemeld. Eenmaal een account, staat de avontuurlijke natuurliefhebber niets in de weg om op pad te gaan in dit verrassende natuurgebied.

Gebiedsontwikkeling Drielandenpark

ARK werkt sinds 2011 in de gemeente Gulpen-Wittem en in de gemeente Vaals aan gebiedsontwikkeling. Dit gebeurt in het kader van het provinciaal meerjarenprogramma plattelandsontwikkeling van de Provincie Limburg (PMJP). Wie de natuurresultaten wil zien is van harte welkom, bijvoorbeeld in de begraasde natuur langs de Geul bij Stokhem of op de hellingen onder het Vijlenerbos bij Wolfhaag.