U bent hier

Project Natuurbeelden afgesloten

6-10-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Op 5 oktober is een einde gekomen aan het project Natuurbeelden. Het resultaat is een unieke collectie van ruim negenduizend video's van de Nederlandse natuur en een bron van inspiratie en stimulans voor natuurfilmers. Het project Natuurbeelden heeft veel gebracht, zo was te zien en te horen op het eindevent bij Beeld en Geluid.

Natuurbeelden was een samenwerking tussen elf natuurorganisaties, natuurfilmers en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en werd mogelijk gemaakt door de Nationale Posctode Loterij. Sinds 2010 zijn bijzondere shots van de natuur verzameld. Via een geavanceerd Zoek en Bestelsysteem kunnen deze beelden binnen enkele minuten worden gevonden en gedownload door televisie- en filmproducenten, uitgeverijen en de natuurorganisaties zelf. 

Slotbijeenkomst Natuurbeelden
Slotbijeenkomst Natuurbeelden

Een deel van de collectie is voor iedereen toegankelijk via de website Natuurbeelden! Ook zijn veel video's te vinden op Open Beelden. Open Beelden is een open mediaplatform dat eenvoudig toegang biedt tot audiovisuele collecties. De natuurbeelden die op Open Beelden staan kunnen gratis worden gedownload en hergebruikt met een CC-BY-SA-licentie.