U bent hier

Maashorst op de Fiets druk bezocht

28-08-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Afgelopen zondag 27 augustus vond de jaarlijkse fietstocht Maashorst op de Fiets plaats. 700 deelnemers fietsten door de Maashorst, brachten bezoeken aan Maashorst Betrokken Ondernemers én aan de wisenten.

De jaarlijkse tocht Maashorst op de Fiets trok dit jaar 700 deelnemers die afstapten bij tal van ondernemers in en rond de Maashorst en meededen aan activiteiten.

Wisenten uitkijkpunt Maashorst, foto: Martien van Dooren
Wisenten uitkijkpunt Maashorst, foto: Martien van Dooren

Een groot deel van de fietsers stapten ook af bij het uitkijkpunt aan de rand van het leefgebied van de wisenten aan de Udense Dreef in de Maashorst. Bij het uitkijkpunt vertelden Maashorstrangers uitgebreid over de wisenten, maar ook over de taurossen en Exmoor pony’s die in het gebied grazen.

Mede dankzij de informatie van de Rangers waren veel mensen positief over de grote grazers en de ontwikkelingen in de Maashorst.

Zelf de wisenten zien? Het uitkijkpunt is per fiets of wandelend te bereiken en ligt aan de Udense Dreef in Uden. Daarnaast zijn er deze nazomer en herfst  nog excursies. Die zijn te boeken bij Natuurcentrum De Maashorst. Via onze website en de nieuwsbrief Allemaal Maashorst maken we bekend wanneer er weer open dagen zijn. U kunt zich via  allemaalmaashorst.nl gratis abonneren op deze nieuwsbrief.