U bent hier

Extra excursies naar edelherten Groene Woud

17-03-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Vanwege de grote belangstelling organiseren ARK en Brabants Landschap extra excursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Op 1 april gaan de rondleidingen van start met een aantal gratis excursies om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Op 9 en 23 april zijn er ook excursies om 8.00 uur. Omdat er veel animo is voor een bezoek aan het edelhertengebied worden deze twee dagen extra excursies ingepland om 11.00 uur. Deze zijn gratis voor beschermers van Brabants Landschap en kosten 3 euro voor overige deelnemers. Zondag 30 april zijn er om 8.00 en 11.00 uur excursies gepland exclusief en gratis voor beschermers van Brabants Landschap. Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je als een van de eersten op zoek naar de edelherten in Het Groene Woud? Geef je dan snel op.

Edelherten in Het Groene Woud
Edelherten in Het Groene Woud

Op zoek naar de Koning van het Woud

De rondleidingen zijn een mooie kans om onder begeleiding van ervaren gidsen van Brabants Landschap en ARK op zoek te gaan naar edelhertsporen en de dieren zelf. Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de belangrijke rol van het edelhert als grazer en wordt ingegaan op de terugkeer van het hert in Brabant. De excursie duurt gemiddeld 2,5 uur waarbij een afstand van ongeveer 8 kilometer wordt afgelegd. Honden zijn helaas niet toegestaan en het is raadzaam om stevige waterdichte schoenen aan te doen en een verrekijker mee te nemen. Omdat het gaat om 13 edelherten in een gebied van 300 hectare is het niet zeker dat de dieren zich laten zien.

Klik hier voor meer informatie over de terugkeer van het edelhert in Brabant en ga voor aanmelden voor de excursies naar www.edelherteninhetgroenewoud.nl.