U bent hier

Er zwemt weer zalm in de Geul

26-05-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Op 24 mei zijn er 24.000 jonge zalmpjes uitgezet in de Geul. De jonge zalmpjes werden door vrijwilligers van de Visstandbeheercommissie (VBC) Geul & Zijbeken in samenwerking met de zalmherintroductiegroep Roer uitgezet in de rivier tussen Bunde en Epen.

Evaluatie 

Eind september wordt door middel van een visserijkundig onderzoek duidelijk hoeveel van de uitgezette zalmpjes nog in leven zijn. Professor Kestemont van de Universiteit Namen begeleidt dit onderzoek en ziet toe op een juiste interpretatie van de resultaten. Blijkt de overleving van jonge zalm voldoende, dan worden de uitzettingen de komende jaren voortgezet. De onderzoeksresultaten worden in november 2017 gepresenteerd. Op basis hiervan worden de vervolgstappen bepaald door de opdrachtgevers: Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat en de VBC Geul en Zijbeken.

Uitzetten zalm in de Geul
Uitzetten zalm in de Geul

Partners

Aan het project werken mee: Stichting Visstandbeheercommissie Geul & Zijbeken (VBC), Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat, Universiteit van Namen en de viskwekerij in Erezée (Wallonië). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Sportvisserij Limburg, ARK Natuurontwikkeling en de Nationale Postcode Loterij.