U bent hier

Basisscholieren beleven het Haringvliet

4-10-2017|DOORTwan Teunissen

Afgelopen weekend werd het Haringvlietweekend georganiseerd. Boswachters, vogelaars, en andere experts zorgden voor een uniek dagje uit en lieten inwoners, toeristen en recreanten de prachtige plekken en verhalen van het Haringvliet beleven. ARK verzorgde een korexcursie en een bijzondere veldles.

Vrijdagochtend werd de aftrap gegeven van het Haringvlietweekend bij de ingang van het natuurgebied Scheelhoek van Natuurmonumenten. In speeches, onder andere door Burgemeester Grootenboer-Dubbelman, werd het belang geprezen van de samenwerking rondom het Haringvliet.

Veldles Haringvliet, video: De Eenhoorn

Daarna kwam een schoolklas van basisschool Stellegors uit Stellendam om een veldles te beleven in natuurgebied Scheelhoek, een gebied dat meestal is afgesloten voor het publiek. Alleen al daarom een unieke belevenis!

Na aankomst fietsten de scholieren een stuk door het gebied. Eenmaal aangekomen op de veldleslocatie zagen de kinderen hoe mooi die is: aan de ene kant uitgestrekte rietvelden en aan de andere kant een duingebied met duindoorns en andere ruigte en het weidse Haringvliet. Zelfs de Haringvlietsluizen waren zichtbaar en dichterbij was een vogeleiland goed te zien. Genoeg te zien en te ontdekken!

De kinderen kwamen tijd te kort om alles te ontdekken, maar zijn in ieder geval een ervaring rijker en door de achtergrondinformatie een stuk beter bekend met het hun Haringvliet.

Het Haringvlietweekend werd georganiseerd door IVN Natuureducatie, met ondersteuning van Droomfondsproject Haringvliet en financiële ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland en de Nationale Postcode Loterij