U bent hier

3 mei “open dag” wisentgebied Maashorst

28-04-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Iets mee dan een jaar grazen er wisenten op de Maashorst. Op woensdag 3 mei organiseert ARK een 'open dag' in het leefgebied van die wisenten. Medewerkers van ARK en Maashorstrangers geven er uitleg. Iedereen is welkom vanaf 10 uur.

Op 26 april was de eerste 'open dag'. Ongeveer 20 personen brachten toen een bezoek aan het wisent-wengebied in de Maashorst. Zij meldden zich daarvoor bij de medewerker van ARK Natuurontwikkeling en de Maashorst ranger aan het voetgangerspoortje van het wengebied aan de Zevenhuizerweg. Normaal is dit poortje afgesloten, maar woensdag konden ze in kleine groepjes het afgesloten wengebied in. In de buurt van de wisentkudde ving een ARK-medewerker en een Maashorst ranger de groepjes op. Daar konden ze de wisenten bewonderen en een rondje lopen door het gebied, waarna ze het wengebied via hetzelfde poortje konden verlaten. De reacties op deze nieuwe mogelijkheid waren heel enthousiast!

Wisenten Maashorst, foto: Maurice van Doorn
Wisenten Maashorst, foto: Maurice van Doorn

Tot nu toe kon je alleen het wengebied in met een excursie onder begeleiding van een gids. Er zijn tientallen excursies geweest in het afgelopen jaar. Deze verliepen zo goed, dat ARK daarnaast met een nieuwe formule start door met enige regelmaat een 'open dag' in het wengebied te gaan houden.

Op woensdag 3 mei tussen 10.00 en 15.00 uur vindt opnieuw een 'open dag' plaats. Iedereen is van harte welkom (zonder hond) om zelf in het afgesloten wengebied een kijkje te nemen. Bezoekers kunnen zich daarvoor ter plekke aanmelden bij de ARKer en de Maashorstranger, die staan bij het nieuwe voetgangerspoortje in het raster langs de Zevenhuizerweg bij de grens tussen Uden en Zeeland.

Om dit poortje te bereiken loopt of fietst u de Zevenhuizerweg af richting het wengebied. Onderweg passeert u de poort die voorheen bij het wengebied hoorde en nu open is. Een eindje verder op de Zevenhuizerweg ziet u aan de zijkant het voetgangerspoortje met de ARK-medewerker en de Maashorst ranger.