U bent hier

21 ondernemers gediplomeerd Gastheer van het Haringvliet

22-04-2017|DOORARK Rewilding Nederland

Dinsdag 18 april ontvingen eenentwintig recreatieondernemers rondom het Haringvliet het certificaat IVN Gastheer van het Landschap. Marieke Reisinger van ARK Natuurontwikkeling overhandigde de certificaten aan de deelnemers die zich nu trots Gastheer of Gastvrouw van het Haringvliet mogen noemen.

De cursus is enthousiast ontvangen door de deelnemers. “Het samen arrangementen opzetten, verbindingen leggen, en gebruik mogen maken van de kracht van elke ondernemer is geweldig. Ik heb door de cursus zelf veel geleerd over het Haringvliet, wat ik vervolgens weer aan mijn gasten kan meegeven. Ik kijk er erg naar uit om de ideeën verder uit te gaan werken.” aldus Arda Riedijk van Camping ’t Weergors.

Droomfonds

In en om het Haringvliet gaat veel veranderen in de nabije toekomst. Rijkswaterstaat zet de Haringvlietsluizen op een kier in 2018. Het zoute zeewater kan dan naar binnen stromen, trekvissen kunnen weer pendelen tussen rivier en zee en de natuurlijke rijkdom van het gebied zal veranderen. Het Droomfondsproject Haringvliet, een coalitie van zes natuurorganisaties, loopt vooruit op de kansen die de Kier biedt.  De cursus Gastheer van het Haringvliet, met medewerking van de marketingorganisaties van Voorne-Putten, Goeree Overflakkee en Hoeksche Waard, is een van de manieren hoe op de verandering wordt ingespeeld.

De deelnemers aan de cursus hebben uitgebreid stilgestaan bij natuur en cultuur van het Haringvliet en zijn in staat om bezoekers van het gebied op de verandering te wijzen, en de leukste en mooiste plekjes in en rondom het Haringvliet te tonen. De ondernemers maken nu via IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, deel uit van een groot Gastheernetwerk, die in samenwerking met elkaar het Haringvliet nog beter op de kaart krijgen.

IVN Gastheer van het Landschap

De cursus is georganiseerd door IVN Zuid-Holland en vindt nogmaals plaats in het najaar van 2017. IVN informeert de recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. IVN vindt het belangrijk om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. De natuur heeft een positieve invloed op mensen. Steeds meer recreanten geven aan dat natuur een rol speelt bij het kiezen van een vakantielocatie. De opgeleide recreatieondernemers geven hun opgedane kennis door aan de recreanten, waardoor de natuur voor iedereen nog dichterbij komt.


Interesse om deel te nemen aan de cursus in het najaar? Houd voor de aanvangsdata de website van IVN in het oog.