U bent hier

Wisentpad weer open voor publiek

1-09-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Vanaf 1 september kunt u weer op eigen gelegenheid genieten van het ‘Wisentenpad’ in het Kraansvlak, dat dan is opengesteld voor publiek. Vanaf dit soms zandige pad in de Kennemerduinen heeft u grote kans op een ‘ontmoeting-op-afstand’ met de wisenten of andere grote grazers die hier leven. Het pad is open tot maart 2017, daarna wordt het Wisentenpad weer afgesloten in verband met het vogelbroedseizoen.

Het wandelpad, duidelijk herkenbaar aan de met geel gemarkeerde paaltjes, is ongeveer 3 kilometer lang en loopt door het westelijke deel van het Kraansvlak. Sommige delen bestaan uit duinzand, zodat het pad één vormt met de natuur. Het pad ligt in een rustgebied en het is dan ook niet de bedoeling dat u van het pad af gaat. Door binnen de gemarkeerde paaltjes te blijven wordt de natuur zo min mogelijk verstoord en is de kans het grootst om de dieren in hun natuurlijke doen en laten te zien. En mocht u de kudde treffen, houd dan minstens 50 meter afstand en verstoor de dieren niet. Enkele bezoekersregels en de kaart van het gebied zijn hier te vinden. Het pad is van zonsopkomst tot zonsondergang geopend en vanaf diverse punten (Zandvoort, Bloemendaal aan Zee, strandboulevard) te bereiken. Liever op stap met een boswachter? Dat kan ook, klik hier voor meer informatie.

Wisenten op het  wisentpad, foto: Ruud Maaskant
Wisenten op het wisentpad, foto: Ruud Maaskant

Sinds de openstelling van dit speciale wandelpad in 2012 hebben al meer dan 15.000 bezoekers van deze route door het Wisentengebied gebruik gemaakt. Er valt dan ook veel te zien. In het gebied lopen niet alleen wisenten, maar er grazen ook konikpaarden en daarnaast zijn er natuurlijk ook andere dieren: damherten, reeën, konijnen, vossen en allerlei soorten zang- en kustvogels.

Heeft u spannende verhalen of bijzondere ontmoetingen die u graag wilt delen? Dat kan! Stuur gerust uw foto’s, filmpjes en verhalen naar wisenten.nl. Wij vinden het leuk om deze ervaringen te kunnen delen via onze website en Facebookpagina.